Lófarok szindróma vagy csak bebeszélem magamnak?

Kedves Webbeteg, 36, férfi. A gerincemmel már hosszú ideje vannak kisebb gondok. Lúdtalpam van, el vagyok hízva, ülőmunkát végzek. A kálváriám másfél hónapja kezdődött. Gyengének, egyensúlyzavarosnak éreztem magam, fájt a nyakam és a hátam egy ponton. Elmentem egy halom orvoshoz, végül reumatológus tanácsára a Széchenyi Fürdőben voltam 3 hetet (a hátamra, nyakamra kaptam kezeléseket + gyógytorna). Mellette alig mozogtam és diétáztam. Másfél hete kezdődött az, ami miatt nagyon aggódom (a kezelés mopst csüt. tartott). Azóta érzem, hogy valahogy a székelés a végén nem igazán megy jól, mintha hiányozna valami. Amúgy a székelés sikerülni szokott, nem akad el, bár jóval szelesebb vagyok. Ehhez járult még az, hogy a hazaúton (3 órás buszút) elzsibbadt a fenekem, nem bírtam jól (ez nem szokott lenni, bár a térdem néha meg szokott fájdulni). Voltam orvosnál, megvizsgálta tapintással, azt mondta minden rendben a végbelemmel. Még itt volt egy szobabiciklizés ami fájdalmas volt és zsibbadást okozott (a péniszemben is! ). Hétfőn bementem az ortopédushoz, megtaláltuk az 5 éves leletemet (protrusio az L4/L5-ön, 3mm rémlik, gyöki tünetek nélkül), ami alapján ugye esélyes, hogy a derekamat kellett volna inkább kezelni (képalkotó vizsgálat most nem történt egyáltalán - a nyakamról egy röntgen áprilisban, hogy kiegyenesedett a lordosis, meg sok mindenféle negatív lelet + a neurológus szerint szorongok - ez biztos így van). Utána még voltak gyógytornák és most már a fenék gyakorlatok (hason lábemelés és társai) kellemetlen, kicsit meleg érzéssel társultak. Azóta is úgy érzem, hogy a fenekemmel valami ott nincs rendben, mintha érzéskiesés lenne. Fekve a külső/felső combom elzsibbad. A lábaimat jóval gyengébbnek érzem. A bal lábfejem gyakran "zúg" (ez mintha egy minimális zsibbadás lenne). Háton fekve mintha a derekam is zsibbadna. A combom, fenekem mintha jóval kisebb lenne és gyengébb. Most voltam szombaton reumatológusnál, vizsgálgatott, elküld CT-re. Mit tegyek? M

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

tisztelt Érdeklődő! Azt, amit a rheumatológusa ajánl. Sajnos, túlsúly és mozgásszegény életmód mellett panaszmentesség nagyon ritkán érhető el a fizikoterápiás kezelések ellenére is. A porckorongok elődomborodása által elnyomott idegszám okozza a zsibbadását, ezt gyógyszerrel befolyásolni nem lehet, a fizikoterápiás kezelés és a minden nap alkalmazott gyógytorna hatékonyabb, de nem mindig idéz elő panaszmentességet. Sikeres fogyást, aktívéletet és panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2014. június 08., 17:15; Megválaszolva: 2014. június 08., 22:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés