Bankart műtét után

Tisztelt Doktor úr! Egy hónapja Bankart műtétet végeztek a vállam stabilizására ismétlődő vállficamok miatt. Műtét közben meghúzzák a kart, emiatt idegsérülés lépett fel. Voltam neurológusnál, aki Lyrica-t írt fel. Semmi javulást nem tapasztalok azóta sem, borzalmas fájdalmaim vannak éjjel, nappal. Semmivel nem tudom csillapítani. El kéne kezdeni a gyógytornát, de annyira fáj az ideg, hogy képtelen vagyok kinyújtani a karom. Félek, ha nem kezdem el a tornát, izomsorvadás lép fel. Az ideggyógyász szerint spontán meg fog gyógyulni, de én kételkedem, mert semmi javulást nem tapasztalok. Meddig kell ezt a kibírhatatlan fájdalmat elviselni? Műtét előtt nem fájt, csak kiugrott, de, ha ezt tudtam volna, nem végeztettem volna el a műtétet. Mi várható Ön szerint?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a idegfájdalom témában

Tisztelt Érdeklődő! A műtét utáni fájdalmakat mindig az a sebész/ortopédus/traumaatológus kezeli, aki műtötte a beteget. Bár az idegsérülés szóba jön, mégsem szokták neurológushpoz irányítani a beteget. Nem hinném, hoogy ez speciális neurológiai kezelést igényel. A gyógytornát sürgősen el kell kezdeni, mert valóban elsorvadhatnak az izmai. A gyógytornász tudja, hogy kell a fájdalom mellett végezni a kezelést, sőt, gerinc eredetű fádALOM ESETÉBEN VAN FÁJDALOCSILLAPÍTÓ GYÓGYTORNA. Beszéljen az Önt műtő orvossal, kezdje el a gyógytornát, is bizza rá orvosaira a fájdalocsillapítást. Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2014. április 04., 19:12; Megválaszolva: 2014. április 07., 21:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés