Miért nem fejlődik a gyerek?

Kedves Doktornő/ Doktor Úr! A családunkban 11 hónappal ezelőtt született egy kisfiú, koraszülöttként. Születése után kiderült, hogy beteg nem is kicsit. Ugyanis a gyereknek az MR vizsgálata alapján diffúz kérgi atrophiája van. A gyerek még sem a fejét nem tudja tartani sem ülni nem tud. Mozogni is nagyon nehezen egyedül pedig nem is tud gyakorlatilag. Én azt megértem, hogy a gyerek fogyatékos lesz, de a kérdés amivel Önhöz fordulok, az az, hogy már 6 hónapja egyáltalán nem nőtt a gyerek, most 63cm., és nem is hízik. Igaz nagyon keveset eszik és nehezen nyel, de én azt szeretném tudni, miért nem fejlődik egyáltalán? És milyenek a további kilátásai Ön szerint? Még annyit szeretnék hozzáfüzni, hogy a koponyája már két hónapos korában benőtt.Várom válaszát. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a agysorvadás témában

Tisztelt Érdeklődő! Nos, egy ilyen esetekben a gyermek sajnos spontán nem fejlődik, mert az egészséges fejlődéshez egészséges agy kell. Speciális fejleszétsre és gondozásra szorul, és ezekkel gyakran sokat el lehet elérni. Az első 7 hónapban a Katona-féle gyermekhabilitációs kezelést javasoljuk (OEp finaszírozza), a 7-ik hónap után a Pető-módszer (gyógypedagógia, a nevelési tanácsadóban lehet kérni, vagy közvetlenül a Pető-intézetben), vagy a fizetős Dévény-torna (OEP nem fianszírozza). A benőtt kutacs miatt neurológia és idegsebészeti vizsgálata javasolt. sok tütelmet és sikert kívánok!

Kérdés: 2013. augusztus 14., 13:53; Megválaszolva: 2013. augusztus 14., 23:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés