Ájulás mitöl lehet?

Sajnos 2001 májusában bal féltekei agyi infarctust szenvedtem. Nagy erőfeszítések árán sokat változtam., De van, amivel szemben tehetetlen vagyok, mindkét combom zsibbad egész a térdemig ha tovább állok egy helyben., De 06.10-n ivás közben nevetés, nem bírtam a vizet lenyelni, eszméletvesztésem volt. Beütöttem az arcomat a mellkasomat. Úgy éreztem, hogy összeszorul bennem valami valószínű oxigén hiány lép fel ilyenkor. Én voltam koponya CT, koponya M R I vizsgálaton, szív vizsgálaton, vérvételen. De még azóta sem, derült ki mi az okozója. Sajnos még néha előfordul hiába vigyázok a nevetéssel. Tisztelt doktor, vagy doktornő ha valaki tudja a megoldást kérem segítsen! Előre is köszönöm.

Dr. Kalóczkai Andrea válasza eszméletvesztés témában

Kedves Kérdező! A panaszai mögött epilepsziás roham képzelhető el. Az EEG vizsgálat ilyenkor nem biztos, hogy eltérést mutat ki, mivel a betegség a mélyebb agyi régiókban van (elképzelhető, hogy a corpus mamillariak környékén - innen indulhatnak nevetéssel induló rohamok). A megoldás epilepsziában jártas neurológus felkeresése. A terápia, tekintettel a sok egyéb betegségre és gyógyszerekre a lamotrigine vagy a levetiracetam tartalmú antiepileptikum rendszeres szedése.

Megválaszolva: 2012. december 26.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Eszméletvesztés oka
15 éves fiam a kollégiumba hirtelen elaludt és sem a társai sem a nevelők nem tudták felébreszteni és még a mentősök is nagyon nehezen! A kórházba azt mondták...
Férjem ajúlása!
Jó napot! Egy kérdéssel fordulnék önökhöz, a férjem (42) az éjszaka felébredt WC-re kellett mennie (hasmenése volt és állítása szerint hányingere) a WC-n ülve...
Lehetséges?
Lányomnak 2x volt eszméletvesztése+egyszer álmában. 4 éves korában volt vírusos agyhártya gyulladása, lehet, hogy 25 év múlva ilyen tünetek jelentkeznek. 2...
Eszméletvesztés
Férjem 1 hete erősen ittas állapotban elesett és úgy beütötte a fejét, hogy elvesztette az eszméletét. Én másnap tudtam meg mi történt, szerettem volna...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió