Férjem ajúlása!

Jó napot! Egy kérdéssel fordulnék önökhöz, a férjem (42) az éjszaka felébredt WC-re kellett mennie (hasmenése volt és állítása szerint hányingere) a WC-n ülve elájult és előre dőlve az ajtónak csapódott a feje, én erre ébredtem fel és mikor az ajtót kinyitottam ott feküdt a földön mereven és jéghideg volt az arca az időt nem tudom megmondani hogy meddig volt eszméletlen de úgy körülbelül 10-15 másodpercig. Amikor magához tért hányt is és jobban érezte magát valamennyivel. Reggelre már semmi panasza nem volt, orvoshoz nem akart fordulni. Kérdésem az lenne hogy mitől lehetett ez? és mennyire érdemes aggódni? (20 évvel ezelőtt már voltak ilyen jellegű tünetei, problémái egy évig szedte a Tegretol nevű gyógyszert és minden rendben volt egészen idáig) Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Wachtler Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza eszméletvesztés témában

Kedves Kérdező!

Valószinűen 20 évvel ezelőtt a férje rosszulléteit epilepsziás jellegűnek tartották, ezért szedett Tegretol nevű gyógyszert. A mostani rosszullét lehet epilepsziás jellegű is, de lehet akár egyszerű ájulás, tekintettel a hasmenésre, hányingerre az eszméletvesztés előtt. Erre biztos válasz nincs. Jó lenne, ha ismét átvizsgálná neurológus, azon belül is epilepszia specialista. EEG vizsgálat és talán egyéb kiegészitő vizsgálatok lehetnek szükségesek. Amennyiben bármilyen furcsa állapot, vagy tudat kihagyás, vagy ismételt eszméletvesztés jelentkezne, az az epilepszia felé billenti el a diagnosztikus problémát.

Kérdés: 2012. október 22., 11:15; Megválaszolva: 2012. október 28., 19:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
segítséget kérek
Üdvözletem. Segítséget szeretnék kérni a lakóhelyemhez közeli orvos választásában. Évek óta szenvedek, mert bármilyen orvosi vizsgálaton veszek...
Ájulás mitöl lehet?
Sajnos 2001 májusában bal féltekei agyi infarctust szenvedtem. Nagy erőfeszítések árán sokat változtam. De van amivel szemben tehetetlen vagyok...
Lehetséges?
Lányomnak 2x volt eszméletvesztése+egyszer álmában. 4 éves korában volt vírusos agyhártya gyulladása, lehet, hogy 25 év múlva ilyen tünetek...
Eszméletvesztés
Férjem 1 hete erősen ittas állapotban elesett és úgy beütötte a fejét, hogy elvesztette az eszméletét. Én másnap tudtam meg mi történt, szerettem...
Krónikus fejfájás, szédülés...
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül egy éve tartó krónikus fejfájással küzdök, a fejem hátsó részén a tarkóm felett egy pontban lévő fájdalom...