gerinc probléma

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Nemrégiben voltam, MR vizsgálaton, gyakori nyak és bal kéz zsibbadásom miatt. A leletben a következők állnak: A lordosis a felső cervicalis szakaszon kiegyenesedett. A C2 csigolyatestben 5mm-es, T1 és T2 súlyozott felvételeken is magas jelintenzitású benignus jellegű góc látható. A C2-4 discusok víztartalma csökkent. A C4 discus bal oldalon széles ívben kissé előre domborodik. Vélemény: kezdődő C2-4 discopathia. A reumatológus orvos, akihez vissza vittem a leletet semmiféle tanácsot nem adott, és nem világosított fel az eredménnyel kapcsolatban. Szeretném kikérni a Doktor Úr/ Nő szakmai véleményét a lelettel kapcsolatban és felvilágosítást szeretnék kérni, hogy pontosan mi is az amit a vizsgálat kimutatott. Illetve, milyen terápiát javasol a fájdalom és zsibbadás enyhítésére. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza vállzsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő!

A leletben a nyaki gerinc porckorongjainak elváltozásait írják le, porckorong sérve nincs. Ezeket az elváltozásokat kezelni gyógyszerrel nem lehet, karban tartani gyógytornával, évente gyógyfürdői kezeléssel, masszázzsal lehet. A nyaki gerincet kímélni kell, ez elsősorban a számítógép használatának racionalizálását jelenti, a megfelelő tartást.

A fájdalomra átmenetileg lehet gyógyszert szedni, minnél kevesebbet, csak ha nagyon elviselhetetlen: recept nélkül Advil ultra kapható.

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. október 01., 14:50; Megválaszolva: 2012. október 03., 22:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése