Ágyéki gerincsérv

Kedves webbeteg szakorvos. Lenne egy kérdésem ágyéki gerinc sérvvel kapcsolatban. Neurológusnál jártam a problémáimmal, amely, talp, térdtől lefele zsibbad a lábam. Illetve a fenekem, gát, comb felső része enyhén. Olvastam a Cauda equina ról és konkrét tüneteket nem találtam. Zavar mivel nekem is zsibbad a fenekem stb.Ugye ezek a tünetek: mindkét lábbani gyengeségben -- a vízhólyag kontrolljának elvesztésében, vizeletvesztésben -- a végbél- és a székelés kontrolljának elvesztésében -- a szexuális funkciók elállítódásában (mindkét nem esetében) áll. Nem tudom hogy értelmezzem ezt a kontroll elvesztéseket. Északa sem nappal nem székelek, illetve nem vizelek be, sem nappal. Igaz a zsibbadáshoz hasonló érzés miatt furcsább a dolog, sajnos nem tudom meghatározni. Illetve hogy ha ezt a lófarok szindrómát diagnosztizálják nálam akkor ez csak műtéttel orvosolható, vagy esetleg gyógyszeresen is. Segítségét köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza gerincsérv témában

Tisztelt Érdeklődő!

Higgye el, nincs Cauda equina szindromája, mert ezt nem csak Ön, hanem kezelőorvosa is észrevenné, eléggé egyértelműek a tünetek ugyanis. A vízhólyag és végbél kontrolljának elvesztése azt jelenti, hogy a betegnek a legtöbbször elakad a vizelete és nincs széklete, vagy nem érzi, ha bepisil. Ekkor már a szex nem is hiányzik a betegnek, fel sem tűnik a zavara, mivel nagyon rosszul van.

Az, hogy el van zsibbadva a gát, nem csak a cauda szindrómában van, hanem amikor csak az egy ideggyököt nyom az ágyéki sérv.

A cauda equina szindroma egyébként sürgős műtétét igényel, mert egyébként a beteg egy egész életre nem tudja kontrollálni majd a vizeletét (inkontinenssé válik) , de Önnek nincs ilyen szindrómája.

Remélem, fiatal kora ellenére megtanul majd élni a sérvvel együtt, és ez utóbbi jelentősen nem korlátozza majd semmiben!

Kérdés: 2012. július 14., 09:20; Megválaszolva: 2012. július 16., 20:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincsérv következményei
Tisztelt Webbeteg! Kezdődő ágyéki gerincsérvet diagnosztizáltak nálam. Derékfájdalommal jár üléskor-hajoláskor. Az utóbbi időben gyakori...
MR vizsgálat kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr, Segítséget szeretnék kérni az alábbi eredmény értelmezéséhez és tanácsot szeretnék kérni a jövőre vonatkozóan: "T1, T2...
napi fajdalmak
tisztelt cim! het evvel ezelött volt egy pajzsmirigy mütetem.a mütet soran valami nem volt rendben mert az ebredes utan borzalmas tarko es vallfajdalmat...
Nyaki gerincsérv 16 évesen!
A 16 éves lányomnál februárban Hernia disci C. VI. résben medio-lateralis bal oldali széles alapú 4 mm-es durazsákon benyomatot okozó prostrusio-t...
gerincsérv
Tisztelt Doktor/Nő! 2oo2-be, 2oo3-ba volt gerinc mütétem, 2oo5-be nyaki 3csigolya lemezelése.kb egy éve ismét gerinc problémáim vannak.Voltam nyaki...