• Sára állapotromlása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő 13 éves lányom állapota miatt írok Önnek, oxigénhiányos agykárosodással született a jobb agyféltek nagyon érintett a bal kevésbé a fizikai állapota négy végtagi bénulás de segítséggel ül a mentális károsodás kisebb és az elmaradottsága a fizikai hátrányaiból adódnak elsősorban. 6 éves koráig szedett gyógyszert Convulex és 2 rövidebb alkalommal Nootropilt, epilepsziás görcsei nem voltak és az EEG sem mutatott ilyen elváltozást de nem volt teljesen rendben sem...fellépett néha nála egy pánik szerű ideggörcs ami összerántotta a testét pár másodpercenként majd elmúl ekkor kapta a nootrolpit amit egy év után kihagyhattunk, majd 6tol 12 éves koráig gyógyszer mentes volt és egy éve újra jelentkeztek a görcsök a pánik szerű roham és már kétszer cseréltünk gyógyszert de mindig ugyan az a hatás...a cserénél jobban van majd 2 hét után kezdődik a görcsös állapot és a gyógyszer emelése sem segít, az állapot romlása mindig egy stressz helyzet után kezdődik pl.iskola ahol valami nem tetsző érte. Jelenleg egy éves gyógyszeres kezelésnél ott tartunk hogy elutasítja a kimenést, már csak az oldalán hajlandó feküdni és állando feszültség látszik rajta a testén és az arcocskáján is pedig egy életvidám mosolygós 2-3 orát ülni bíró számítogépen játszó 10ig számoló betűket ismerő kislány volt még egy éve, jelenleg Depakin 500mg 1 tabl 1x, Timonil 300 2x1tabl, most kapta Rispen 1mg 1, 5tb, de sajnos semmi javulás nem tapasztalható nem nyugodtabb és a feszesség is maradt csak aluszékonyabb és nem önmaga...nagyon szépen kérem doktornő, a fent írotakkal kapcsolatban kérném a véleményét Ön javasolna e változtatást vagy kivizsgálást (EEG re járunk rendszeresen) esetleg ha volt hasonló esete akkor hogyan sikerült javítani a beteg állapotán. Nagyon el vagyunk keseredve mert szép és figyelmes életvidám lányunkból egy fizikailag és pszichikailag szendvedő 13 éves gyerek lett aki már 3 komoly gyógyszert szed és csak rosszabbodik az állapota. Előre is köszönöm a válaszát..egy el

        Dr. Kerekes Éva válasza a epilepszia témában

        Kedves Édesanya! Minden epileptológusnak van az Ön kislányához hasonló betege. Vannak olyan betegek, illetve epileszia típusok, melyek 1-2 évig reagálnak egy-egy gyógyszerre, majd elleállóva (refrakterré) válnak. Ekkor új, harmadik gyógyszert építünk be, és ha bevállik, megpróbáluk leépíteni ez egyiket az addig szedett gyógyszerek közül. A folyamat hosszú, a gyógyszereket lassan lehet csak emelni/ leépíteni, és van, amikor a beteg és a hozzátartozó türelme elfogy. Az epilepsziások 20-30% nem tehető rohammentessé. Én úgy gondolom, Sáránál a serdülőkor hormonjai is sokat rontanak az állapotán. Kérjenek ismételten időpontot a Sárát gondozó neurológusnál, menjenek el nélküle, és tegyék fel a nekem feltett kérdéseiket, mert csak Ő tud válaszolni. Minden kezelés egyénre szabott, az epielsziában hatványozottan is! Kérjenek őszinte válaszokat. Ha ezek után is kétely maradmagukban, hogy kell-e tovább vizsgálni, és megfelelő-e a gyógyszeres kezelése, akkor keressenek egy epielpszia nentrumot / szakrendelést. Budapesten a Bethesda Kórház Neurológiai Osztályát/szakrendelését, az OITI Epilepszia Centrumát, a Szent János Kórház Epilepszia Centrumát tudom javasolni. Ne ijedjenek meg, hogy az utóbbiak nem gyermekintézmények, minden epileptológus kiválóan gondoz gyermek epielpsziát is. Jó Epilepszia Centrum működik a Debreceni és Pécsi Gyermekklinikán is. Lehet, hogy csak akkor nyugodnak meg, ha egy másik epileptológus is alátámasztja az önök orvosának a véleményét.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 30., 10:46; Megválaszolva: 2012. január 31., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...