• kéz remegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fiam 20 éves. Kamaszkora óta a keze enyhén remeg. Ez akkor figyelhető meg amikor valamiért nyúl. Ha már megfogta a tárgyat nem figyelhető meg remegés. A lába és a feje nem remeg. Kicsit darabosan mozog gyermekkora óta. A remegés stagnál nem veszem észre, hogy romlana az állapota. Nem dohányzik, nem iszik alkoholt csak alkalom-szerűen, akkor is mértékkel. Nem drogozik. Sajnos nem sportol. Arra lennék kíváncsi, hogy ez egy komoly betegség kezdete-e vagy sem. Milyen betegség jöhet szóba? Menjünk-e vele orvoshoz és ha igen, merre induljunk el. Semmilyen egyéb betegsége nem volt. Általában egészséges, leszámítva a meghűléses betegségeket.

        Dr. Kerekes Éva válasza a Remegés témában

        Kedves szülő! Ha ez a panasz gyermekkorától jelentkezett, akkor valamilyen veleszületett enyhe rendelenesség okozhatja, mint a darabos mozgását is. Nem gondolom, hogy most kezdődne valamilyen betegsége, és a lefolyás alapján további romlás, súlyos betegség sem várható. Ezért, mivel a fia már felnőtt, beszélje meg vele, szeretné-e pontosan tudni, hogy van-e valamilyen idegrendszri rendellenessége, vagy nincs. Ugyanis valószinüleg a kivizsgálást követően sem változik semmi, az ilyen típusú rendellenesség, mint kialakult álapot, bár nem igényel kezelést. Ha a fia szeretné tudni, hogy pontosan mi okozza a kézremegését, akkor rutin labor vizsgálat mellett a vér réztartalmát és a coerulin szintet javasolt megvizsgáltatni(nem minden laborban csinálják! ), valamint neurológiai vizsgálat elvégzése javasolt. A remegésnek lelki oka is lehet. Remélem, nem találnak semilyen eltérést!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 20., 19:08; Megválaszolva: 2012. január 23., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: