Hirdetés
      • Nyakropogtatas,fejfajas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/Doktor No! Panaszom a kovetkezo lenne: Mar evek ota szokasom,hogy ropogtatom a nyakam,naponta tobbszor,mindket iranyba. Vannak fél napok,amikor mondjuk ez nem sikerul es akkor egy par oran belul,eloszor a csigolyam mellett,majd egyre feljebb,egesz a koponyam alatt jezd el fajni,vegul ha még mindig nem sikerult kiroppantani a nyakam,iszonyat fejfajasom lesz,amin sem gyogyszer,sem forro furdo stb nem segit. Multkor mar hanyinger szintjeig jutottam,egesz ejszaka nem tudtam aludni a fajdalomtol. Viszont amint sikerul kiroppantani a nyakam,a panaszok eltunnek. Illetve még az szokott segiteni,ha mar nagyon faj a csigolyam mellet,ha a parom nagyon erosen megnyomkodja. Utalhat ez valamilyen betegsegre? Ezek mellett semmi mas panaszom/betegsegem nincsen. Koszonettel: Heni

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgászervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! Ez a folyamat elsősorban stresszhelyzet, vagy valamilyen tartós egyirányú megterhelés (pl. számítógép előtti munka) miatt van általában. Ilyenkor egy kényszertartás alakul ki, bekeményednek a nyaki izmok, és ez okozza a fejfájást is. Ez ellen a legjobb védekezés a rendszeres torna. Ahogyan írja Ön is, ki kell ropogtatni a nyakát, ezt egy jobb módszerrel is meg lehet oldani, ha minden nap két alkalommal ugyanazt a gyakolatsort végigcsinálja, vagy legalább fél órát mozog naponta. Ha pedig tudja, hogy kifejezett stresszes nap előtt áll, akkor érdemes már reggel bevenni egy fájdalomcsillapítót, és akkor nem fognak előjönni olyan kifejezett formában a tünetek. Ezek a tünetek egyébként súlyos betegségre nem utalnak.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 19., 10:10; Megválaszolva: 2011. október 20., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés