• 6. hetes csipőszűrés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányom 6. hetes csípőszűrésén az alábbi státuszt állapították meg: Mko-on jól fejlett csontos vápa. A csontos vápasarok szögletes, hangárnyékot ad. A combfej centrikus, a csontmagok hiányoznak. A csontos vápatető keskeny alapú, a fejet kellően átfogja. Echomentes. A labrum jól pozicionált. A fej mko-on centrikus elhelyezkedésű, fedett, a csontmagok hiányoznak. Alfa-szög:j.o. 59 fok, b.o. 60 fok. Az Epikrízis: j.o. 59 fok, b.o. 60 fok. Terpeszpelenka és tornáztatás javasolt. Miért van szükség terpeszpelenkára, állandóan kell-e használnunk? Mekkora a probléma, javasolt-e még egyéb teendő? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csípőszűrés, terpeszpelenka témában

        A pontos válaszhoz egy fizikális vizsgálatra is szükség lenne. A leírás alapján nincs nagy probléma. A terpesz pelenkázás tulajdonképpen adott, mert a mai modern pelenkák gyakorlatilag ezt biztosítják. A tornáztatás, pedig minden pelenkázás során egy kis csípő átmozgatás 1-2 percig körzés,hajlítás, nyújtás. Egyéb teendő nincs.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 12., 11:29; Megválaszolva: 2011. október 15., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés