• 7 hetes babánál csípőszűrés eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy mit jelentenek ezek az adatok a 7 hetes gyermekem csípőszűréses vizsgálati leletén: -csípő I. abd: 90/90. -uh: IB IB -Gerinc av. fv. neg. -Jók ezek az eredmények? Köszönettel: aggódó anyuka!!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csípőszűrés témában

        A leírtak alapján nincs ok az aggodalomra. A csípők minimális eltérést mutatnak, de ez még nem ficam. Terápiás konzekvenciája sincs, csak annyi, hogy tornáztatni kell a gyermek csípőjét minden pelenkázáskor, illetve javasolt szélesebb ülepű pelenka használata. A teljes nyugalma érdekében 6-8 hét múlva megismételhető a csípővizsgálat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 21., 18:46; Megválaszolva: 2011. július 23., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: