• Bokazúzódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Uram/Hölgyem! Majdnem egy hete elestem a jobb bokámra! Voltam orvosnál ahol rtg nem mutatott ki semmit! Az orvos bokazúzódást állapított meg, és hogy kissé dúzzadt a bokám! Kaptam gyógyszert, de még mindig fáj! Főleg akkor fáj amikor ránehezedem és szinte rá sem tudok nehezedni. A bokazúzódás mennyi idő alatt gyógyul meg? Szükség van pihentetésre, ha igen mennyi időre? Mennyire tesz jót például ennek a sérülésnek a motorozás, vagy például a napi biciklizés? Mivel az orvos nem mondott semmit ezekkel kapcsolatban. Ön mit javasol mit csináljak hogy ne fájón ennyire? Milyen gyógyszert, kenőcsöt, vagy bokarögzítőt ajánl? Ha továbbra is fáj melyik szakorvoshoz menjek? Nekem reumatológust mondtak Ön mit mond? Válaszát előre köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokazúzódás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján elképzelhető a boka zúzódása esetleg részleges bokaszalag szakadás is. Ilyen esetben 2-4 hét bokarögzítő viselése, kímélet, felpolcolás, jegelés, borogatás a legjobb terápia. Valószínűleg az okozza panaszait, hogy nem pihentette és nem rögzítette a bokáját. Még mindig nem késő. Fáslizza még 2-3 hétig, borogassa, kímélje és használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémet. Ha 4. hét után sincs javulás, akkor baleseti sebészeti szakrendelésre kellene elmennie.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 21., 09:53; Megválaszolva: 2011. július 23., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: