Lábtörés, bénulás

Tisztelt Szakértő! 22 éves férfi vagyok, tavaly októberben sikerült edzés közben letörnöm a fibulafejecs csontomat ha jól tudom (térdizület támasztó csont) . akkor megműtöttek 2 csavarral összeraktak, majd azt követően a lábam térdtől lefelé részlegesen lebénult, tehát a lábfejem és a lábujjaim felfelé nem tudom húzni, valamint a lábszár külső, és hátsó részén teljes hosszában és még a lábfejem felső bőrfelületén teljes érzéskiesés van. Voltam idegsebésznél, aki 2x idegvezetéses vizsgálatot végzett, majd teljes idegi denervacio-t diagnosztizált, a csavarok kivételekor feltárták a peroneus ideget és nem láttak rajta semmilyen külsérelmi nyomot. Se nyomódást, se azt, hogy a csavarozákor megsértették volna, a távolság, is bő 2 cm. Azt szereném kérdezni, hogy van e bármilyen lehetőségem arra, hogy a kiesett mozgás visszajöjjön. illetve, még az a gondom, hogy több mint 1 év után még most is a kérdéses csont tetején közel minden lépéskor nagy fájdalom jelentkezik. Mit tegyek, tehetek, és mi lehet az oka ezeknek. Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza Lábtörés, bénulás témában

Vizsgálat nélkül illetve a korábbi dokumentáció ismerete nélkül nem lehet pontos választ adni. Nekem már az is szokatlan, hogy egyáltalán operálták a sérülését. Ezt a típusú törést a mi gyakorlatunkban nem szoktuk műteni. A tünetek alapján minden bizonnyal megsérült a peroneus ideg. Attól még, hogy a folytonossága megtartott, lehet sérülés. Úgy képzelje ezt el, mint a kettős szigetelésű vezetéket. A külső szigetelés lehet ép, de a belső vékonyabb drótokon sérült a borítás, vagy el van szakadva egy drót és ezért zárlatos a kábel, vagy nem vezet. Erről pontos képet egy ENG nevű vizsgálattal lehet alkotni, és ez azt is megmutatja, hogy van-e remény a gyógyulásra. Ennek (a spontán gyógyulásnak) a lehetősége a műtétet követő 6 hónapon belül áll fenn. Ha ez alatt nem jön vissza valamilyen fokú érzés, vagy mozgás, akkor a későbbiekben nem is várható. Amit tehet szedjen B vitaminokat (B1, B6, B12) , illetve kérje meg kezelőorvosát, hogy küldje el egy ideggyógyászati vizsgálatra és egy ENG-re.

Kérdés: 2011. január 17., 21:23; Megválaszolva: 2011. január 18., 22:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?