Vérkeringés lábtörés után

Tisztelt doktor úr, Másolom alább a témában előzőleg feltett kérdésemet. Közben azt a véleményt kaptam vizsgálat után, hogy Sudeck ahtropia miatt maradt vissza a mozgás beszükülés (reggeli merevség) . Ezenkívül mivel FHL ínletapadás is volt a törés után amit műtöttek hegesedés miatt nem nyújtható megfelelőel a láb. Kérdésem: lehet-e valamit kezedeni a Sudeck maradványtünetekkel és a hegesedés okozta beszűküléssel? Üdvözlettel, Tisztelt Doktor Úr/doktornő, 2, 5 éve volt sípcsont törésem, tavaly decemberben vették ki a fémeket. A bokám még mindig reggelre elmerevedik, gondolom keringési probléma miatt. Mit lehet tenni ez ügyben? Rendszeresen sportolok és a bokát tornásztatom. Köszönöm, Üdvözlettel, 2010-09-14 13: 56 Vizsgálat nélkül, illetve röntgen és a korábbi dokumentumok ismerete nélkül nem lehet pontos választ adni. Ami általában a gondot szokta okozni, az az inaktivitás a műtétet követő időszakban. Azzal, hogy nincs, illetve kisebb a terhelés a bokaízületen is a csontok átstrukturálódnak, a szalagok összehúzódnak, a porcok is érintetté vállnak. A teljes terhelés elérését követően több évbe is beletellhet, míg visszaáll a sérülés előtti állapot, de az is előfordul, hogy teljesen nem javul meg. Azt javaslom kerese fel kezlőorvosát a problémájával és együtt járjanak utánna mi lehet a legjobb megoldás rá! Addig is rendszeres torna, úszás, porcerősítők szedése ajánlott.

Dr. Bogdán Aurél válasza lábtörés témában

Sudeck distrophia (gondolom ezt diagnosztizáltak az utolsó vizsgálat során) után nehéz panaszmentessé tenni az érintett végtagot. A hegesedéseket általában csak műtétesen lehet oldani. A fájdalmat lehet csillapítnai gyógyszeresen, fizikoterápiával, fűrdőkezeléssel. illetve fontos még a csontok mésztartalmának követése. Ha növekszik a mészállomány, akkor helyreállt valamilyen formában a csont vérellátása és megindult a csont újraképződést. Ezt egyszerű röntgenfelvételen is észre lehet venni, de a legpontosabb mérés a csontdenzitometria (csontritkulás mérés) .

Kérdés: 2010. november 05., 17:00; Megválaszolva: 2010. november 08., 22:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lábtörés
Kedves Doktor Úr/ Nő! 6 hete törött a jobb lábfejemben a 2-es és a 4-es csont, illetve a lábközépcsont, plusz ficam hozzá! Műtötték, kaptam...
Nem gyógyult törés?
Tisztelt Doktor ÚR/Nő! 2010. aug. 14-én félreléptem lépcsőn, 15-én röntgen után a következő diagnózist kaptam: dist.talocrur.et ped.l.s. ante...
Lábtörés
eltörtem a külső belső bokámat május 1.jén kaptam rögzítőt 6.á ig aztán pénteken körkörösett.most ez 5 hétig kell hogy rajta legyen.de mikor...
Lábtörés, bénulás
Tisztelt Szakértő! 22 éves férfi vagyok, tavaly októberben sikerült edzés közben letörnöm a fibulafejecs csontomat ha jól tudom (térdizület...
Lábközépcsonttörés utáni teendők
Tisztelt Drnő/Úr! Több mint 6 hete szenvedtem lábközépcsonttörést abban a lábamban, amiben már amúgy is volt 2 mélyvénás trombózis...