• Lábközépcsonttörés utáni teendők

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Drnő/Úr! Több mint 6 hete szenvedtem lábközépcsonttörést abban a lábamban, amiben már amúgy is volt 2 mélyvénás trombózis, bokaszalagszakadás, combizomszakadás. Tehát nem túl jó benne a keringés. 1 hete vették le a járógipszet, kapok vérhígítót hasba, és kéne tornáztatnom, a traumatológus szerint először gyógytornász segítségével, később a ter. illetékes rehab intézetben.A háziorvos szerint a háziorvosi szolgálat gyógytornásza nem tarozik a ter. ill gyógytornászok közé, én még csak a sarkamon és a belső lábélen terhelhetek, így nem tudok eljutni Budakesziről a városba, kérdésem az lenne, mlyen gyógytornagyakorlatokat végezzek itthon míg annyira meg nem erősödik hogy el tudjak járni. Az 5-ös lábközépcsontom törött el, ,és a helyén fehér a bőr, és eléggé merev és fáj.A Zibor nevű vérhígítót meddig adjam, mert félek, nehogy baj legyen belőle ha abbahagyom még 2 db van. várom megtisztelő válaszát: Tisztelettel: Bobay Lászlóné, Nóra

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábtörés témában

        A Zibor nevű vérhígítóval nincs tapasztalatom, mert mi nem alkalmazzuk betegeinknél. A mi általunk használt vérhígítókat a gipszrögzítés ideje + 1 hét szoktuk javasolni. Ez ügyben forduljon kezelőorvosához. A gyakorlatokról néhány szót. Leginkább úszással és vízalatti tornával kellene kezdeni, mert ilyenkor elég aktív a mozgás, de nincs a végtagon a teljes testsúly. Szárazon amit lehet végezni: markolászás a lábujjakkal üresen, illetve szivacslabdával, boka torna, szobakerékpározás, majd fokozatosan terhelni a végtagot. Előbb lábsúllyal, majd fél és végül teljes testsúllyal. Amint a fájdalom engedi vissza lehet térni az aktív életmódhoz teljes terheléssel.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 19., 17:44; Megválaszolva: 2010. december 22., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés