Lehet akadály a kezelt dongaláb, ha valaki gyógytornász szeretne lenni?

Tisztelt Doktor úr /nő! Végzős gimnazistaként szeretnék néhány fontos információt megtudni, vajon mennyire akadályozhat születési rendellenességem, a dongaláb, a továbbtanulásban? 2 műtéten estem át csecsemőkoromban, majd hosszas utókezeléseket követve egész szépen helyrejöttek lábaim ( külső szemlélőnek nem igazán tűnhet fel hogy valaha is beteg voltam, a hegeket leszámítva). Sajnos a betegségből adódóan nem tudom túlságosan megterhelni a bokáimat, és persze a futás se úgy megy, de próbálom növelni az állóképességemet tornával . Sokan próbálnak lebeszélni a gyógytornász szakról , de én mégis reménykedem, hogy nem fog utamba állni az, amiről igazából nem is tehetek. Előre is nagyon köszönök mindennemű információt!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza a dongaláb témában

Tisztelt Kérdező! Mivel én orvosként végeztem, így sajnos csak részleges képem van a gyógytornászképzésről, mert mi csak a reumatológiai oktatásukban veszünk részt. Ennek ellenére én nem látom akadályát annak, hogy elvégezze a szakot, és utána sikeresen végezze a munkáját. Sőt, bizonyos területen sokkal több tapasztalattal fog majd rendelkezni, mint a többiek, mert sajnos abból tanul a legtöbbet az ember, amit saját magán tapasztalt meg!

Kérdés: 2010. augusztus 29., 22:23; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 19:40
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye