Fájó csontok

Jo napot kivanok. A kovetkezo kerdessel fordulok onhoz. A level kicsit hosszasnak tunhet, mivel megprobalom minel reszletesebben leirni az altalam tapasztaltakat, a szelesebb latokor erdekeben. Tulajdonkeppen ugy erzem a csontjaim fajnak. Regebb ota eszrevettem mar, hogy bizonyos mozdulatok vegzesekor az izuleteim vagy a csontok, kattognak, ha erti mire gondolok. Ez lehet a vall, a konyokom a bokam a csipom a terdem az pedig mindig. Ez altalaban nem jar fajdalommal kivetel a bal karomon es ott se a konyok kulso reszen, hanem a belso reszen ahol a venam talalhato. Csuklomat egy kezemmel visszatartva ha magam fele huzom faj majd kattan egyet es enyhul a fajdalom. De ami jobban aggaszt azok a labaim, illetve a terdem. Szerintem vekony csontozattal rendelkezo egyen vagyok, es a terdeim illetve also labszaram eleg vekony. Nem mondanam magam tulsulyosnak 183 cm es magassagomhoz 78 kg parosul. Korulbelul egy honapja fajnak a labaim ami eloszor a sipcsontommal kezdodott. A csont ket oldalan menten vegig ujjnyomasra fajdalamt ereztem. Hozzatartozik hogy nagyjabol ebben az idoszakban kezdtem el futni szinte minden nap atlagosan 20 es 30 percet. Korulbelul 2 hetig futottam es a vegen mar az edzes kezdetekor is fajdalmaim voltak. Ekkora mindket terdem elkezdett fajni, valamint a bal combom also resze. Furcsan hangzik de olyan erzes mintha ott is a csont fajna, pl mikor korlaton ul az ember es a bal combcsontom felso resze faj. A terdemen semmi kulso nyom nem lathato viszont a csont (a terdkalacs es az oldalsoak is) kopogtatasra faj, es a 2 het eltelte utan a jaras is nehezkes volt. Azota nem futottam a fajdalom kicsit alabb hagyott de meg mindig erzekeny ugyanugy a terdeim illetve a comb csontom is. Csak kiegesziteskent eszrevettem azt is hogy 3 hettel ezelott az egyik terdemet megutottem ajtonyitas kozben es meg mindig faj, ugyanott fuggetlenul a futastol. A kerdesem az lenne, hogy normalis e az hogy 29 evesen ilyen problemakkal kuszkodom nemi futas utan (es a futas elotte sem volt idegen tolem talan csak nem ilyen rendszeresseggel gyakoroltam). Kell e komolyabban foglalkoznom ezzel a temaval esetlegesen csontjaim epsegeert aggodnom. Koszonom szepen hogy mindezt vegigolvasta, es volt hozza turelme. Egy jo napot kivanok maganak, valaszat elore is koszonom. Tiszetelettel, Papp Jeno

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontfájdalom témában

Tisztelt Kérdező! Elég diffuz, sziinte az egész testre kiterjedő fájdalmakról számol be, mely természetesen a fiatal korához képest meglepő, és nem szokványos. Az edzés lehet, hogy hirtelen megterhelést jelentettt az ízületek számára, de egy fiatalembernek ez sem olyan extrém megerőltetés. Több dolog merül fel a háttérben, de mindenképpen érdemes lenne kivizsgáltatni. Lehet porc eredetű az ízületi fájdfalom, ha lágyabbak az ízületi porcok, és a megerőltetés kapcsán apró sérülések keletkeznek. Lehet csont eredetű, pl. bizonyos endokrin megbetegedésben, a mellékpajzsmirigy túlműködése esetén. Lehet izom eredetű is a fájdalom. Azt javaslom, hogy vizsgálatassa meg magát egy reumatológiai rendelésen, illetve a fenti eltéréseket laborvizsgálattal lehet kizárni.

Kérdés: 2010. augusztus 23., 20:18; Megválaszolva: 2010. augusztus 28., 20:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom