• Fájdalom különböző testtájakon

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! A húszas éveim végén járok, egyébként egészséges nő vagyok. 2 hónapig intenzív diétát végeztem, fogyasztó tablettával és mozgással illetve az étkezés szigorításával is. 14 kilót fogytam 2 hónap alatt, majd elkaptam egy felső légúti betegséget és nagyon nehezen jöttem ki belőle, a rá kapott gyógyszer pedig a gyomromnak sem tett jót. Ez egy hónapja volt, a gyomrom még mindig nem az igazi, igaz, hogy még csak 1 hete szedek savlekötőt és gyomorvédőt, nem tudom mennyi idő mire a hányinger és émelygés megszűnik. A gyomorszáj körül érintésre nagyon fájdalmas, érzékeny a terület. Ezzel egy idejüleg tehát egy hónapja hogy észleltem, hogy bizonyos pontokon a bordáim érintésre, nyomásra pl ha ráfekszem fájnak, vagy egy rossz mozdulatra, egyébként nem és nem is mindig ugyanott. A szemérem csontomban is néha előfordul ez, de nem mindig akkor is csak érintésre, nyomásra érzem, hogy kellemetlen érzés a csontnál, persze ha átnyomogatom utána sajog egy darabig. Rendellenes fogyást nem tapasztalok, mióta abbahagytam a diétámat tehát az elmúlt 1 hónapban gyakorlatilag tartom a súlyom, 1-2 kiló ingázik, kb. 1 kilót szedtem fel. Sokat stresszelek mert hajlamos vagyok túlaggódni dolgokat. Voltam vérvételen és az eredményeim teljesen normálisak voltak. Az a kérdésem, hogy mi okozhatja a panaszaimat, leginkább a borda és szeméremcsont fájdalom érdekelne ( az edzésről visszamaradhatott? ) illetve kérem mondja meg kell e mögötte valami komolyabb betegségre gondolnom? A háziorvosomat felkerestem már, de azt mondja majd elmúlik, engem ez ebben a formában nem nyugtatott meg. Előre is köszönöm! Tisztelettel: A kérdező

        Dr. Szanyi Andrea válasza a csontfájdalom témában

        Kedves Kérdező! A gyomorpanaszára szedett gyógyszert nem részletezi, így nem tudok tanácsot adni, hogy az megfelelő-e , lehet-e az adagolásán változtatni, vagy esetleg más szer hatékonyabb lehetne. A csontfájdalmait okozhatja valóban a nagyobb fizikai terhelés is, remélhetőleg valóban csak átmeneti panaszról van szó. Ha tartósan fennállna, esetleg az érintett csontok röntgen vizsgálata szóba jön.


        Kérdés: 2020. április 17., 17:09; Megválaszolva: 2020. április 19., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.