• Gerinc Mr eredmény értékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        35 éves nő vagyok, már írtam januárban gerincbecsípődésemmel kapcsolatban.

        Szeretném segítségét kérni a gerinc vizsgálat eredményem értékeléséhez.

        Lumbalis lordosis kissé fokozódott. A conus medullaris az L.I csigolya felső zárólemezeinek magasságában végződik. A csigolyák zárólemezein kis Schmorl-hernia van, peremeik megnyúltak. Az L.V. csigolya átmeneti jellegű, sacralisált. Az L.IV-V. csigolyák egymás felé tekintő zárólemezei mentén Modic-I típusú degeneratio jelei láthatóak. A kötzük lévő discus vízvesztés miatt csökkent, dorsalis kontúrja bal oldali túlsúllyal előboltosul, eléri a durazsákot és a bal oldal S1.gyököt, az utóbbit kissé dorsal felé dislocalja. A többi discus kissé csökkent, rajtuk hernia nincs. A kisízületekben arthrosis van. A sacrumon kóros eltérés nem látható. A sacroiliacalis ízületekben, azok elülső-felső részében kis peremfelrakódások láthatak.Vélemény: polydiscopathia lumbalis. Az L.IV. discus bal oldali túlsúlyú dorsalis protrusiója. mérsékelt fokú kisízületi és sacroiliacalis ízületi arthrosis.

        Szeretném megkérdezni, hogy ez sérv-e, illetve, hogy mit jelent ez a vélemény, és mivel szokták kezelni ezt?

        Köszönöm

        Üdvözlettel

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc MR témában

        Kedves Kérdező!

        A leírt elváltozás az ágyéki 4-5 csigolya közötti porckorongon még nem sérv, csak előboltosulás, műtéti kezelést még nem igényel. Konzervatív kezelést szoktunk rá javasolni ami gyógyszeres kezelést és fizioterápiát jelent. Mivel nem ismerem a panaszait és nem is vizsgáltam Önt, ezért többet nem tudok mondani. Kérje ki egy idegsebész véleményét a műtéttel kapcsolatban.


        Kérdés: 2010-02-22 12:14:23; Megválaszolva: 2010. február 22., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: