Csukló törés elmozdulása

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 4 hete eltört a jobb csuklóm orsócsontjának vége. Most voltam control-on és röngtenen azt írták, hogy a dorsális hajlás 20 fok, a radialis hajlás 10 fok. Az lenne a kérdésem, hogyha elmozdulva forr össze a kezem akkor annak, ha vannak akkor milyen következményei lehetnek később? KÖszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lajtos Melinda válasza csuklótörés témában

Ilyen foku elmozdulás okozhat már mozgásbeszűkülést. Ez életkor függő is. Tekintettel arra, hogy már 4 hetes a törés, igazítani nem lehet rajta. Meg kell várni, hogy meggyógyuljon, utánna egy kis gyógytorna és fizikoterápia szükséges. Ha elégedett az elért mozgással nincs szükség további beavatkozásra. Ha akadályozza mindennapi életét akkor egy korrekciós műtét elvégezhető!

Dr. Lajtos Melinda
Dr. Lajtos Melinda pulmonológus szakorvos jelölt
Kérdés: 2010. február 23., 10:22; Megválaszolva: 2010. február 23., 10:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csuklótörés komplikációk...
Az idős, 2. típusú cukorbeteg édesanyám 15 napja eltörte a bal csuklóját. Esés közben beütötte a könyökét is, amin sötét lilla ütési folt...
Csuklótörés utáni probléma
T.Doktor úr! 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre, mindkettőt altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt...
Csuklótörés
Tavaly májusban (2013május) biciklis esés során csontferdüléses csuklótörést szenvedtem, megműtöttek, azaz egy présbe tették a kezem, és azt...
Csuklótörés
Tisztelt Doktor Úr! Csuklótörés után múlt pénteken vették le a gipszet a kezemről. Röntgen alapján a törésvonal már alig ismerhető fel, a...
Csukló törés (radius distalis) ...
Tisztelt DoktorÚr! 2012.03.11.-én Franciaországban eltört a bal csuklóm (fract.radius distalis) . Begipszelték úgy ahogy volt, majd másnap egy...