Csuklótörés után

Tisztelt Doktor úr! Június 6-án csuklótörést (orsócsont vége) szenvedtem, a gipsz július 9-én került le. A gipszlevételt követően a következőket tapasztalom: - a csukló környékén erős bőrfájdalmam van, ahhoz hasonló, mint egy komolyabb égési sérülésnél. A hosszú újjú ruhákat nem tudom viselni, és a legfinomabb érintésnél is fáj. A bőrön nem látható sem seb, se pirosság és a csukló körüli duzzanat is lelohadt már. A könnyített műanyag gipet gézkesztyűn viseltem, nem szorított, nem dörzsölt. Az első napokban azt gondoltam, hogy ez természetes jelenség, de 2 hete nem javul. Vajon mi okozhatja a bőrfájdalmat? Idegsérülés esetleg? Sebészt, bőrgyógyászt vagy neurológust lenne célszerű felkeresni? - a csuklómon és a kézfejemen erős sötét szőr nőtt, ami nő létemre nagyon zavar (a másik kezemen egyáltanán nincs még szőke pihe sem) , de a bőrfájdalom miatt nem merem szőrteleníteni. Olvastam az interneten, hogy z természetes, csak azt nem sikerült kiderítenem, hogy mennyi ideig marad meg ez a szőrösödés. Válaszát hálásan köszönöm előre is. Bernadett

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklótörés témában

Ez a jelenség valóban nem ismeretlen gipszrögzítések után. A férfiak szőre is sötétedhet nem csak a nőké. Az, hogy mennyi ideig marad meg az egyénenként változó. Van akinek egy hónap, van akinek fél év alatt múlik el spontán, de olyan is van akinek el kell távolítani. A bőrégés jellegű panasz is spontán szokott rendeződni. Általában 4-6 hét alatt rendeződik. Gyorsítani A vitaminos kézkrémmel és B vitaminok szedésével lehet. Ha két hónap után sincs jelentős javulás, akkor keresse fel kezelőorvosát, aki segít az okok tisztázásában.

Kérdés: 2010. július 20., 10:39; Megválaszolva: 2010. július 22., 10:29
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Ebben az előzményben javasolta a vastagbéltükrözést, de nem sürgetően. Hány évesen ajánlott először? A puffadás szokott...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Ez volt az előzmény kérdésem. 05 09 én két székletem volt az egyiken volt egy vilagos piros folyékony dolog lehet hogy véres...
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktorúr! Már több éve, hogy IR-re kezelnek napi 2000 mg Adimet XR-t szedek. Ill. a pajzsmirigy mükodéssel is vannak gondok. Bár a...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Többször kérdeztem már Öntől, köszönöm az eddigi válaszait. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01) egy...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Három nappal ezelőtt nagyon kemény széletem volt, azóta is fáj a fenekem belül. Néhány napja kérdeztem Önt, hogy a szurok...