Csuklótörés komplikációk kezelendősége

Az idős, 2. típusú cukorbeteg édesanyám 15 napja eltörte a bal csuklóját. Esés közben beütötte a könyökét is, amin sötét lilla ütési folt lett. 7 nap ideiglenes gipsz után megkapta a körkörös gipszet. Azóta eltelt 9 nap és ezidő alatt lassan javuló tendenciával, de csukló fölött fáj a keze, az ujjak alsó perce enyhén dagadt és ha nyakba függesztve tartja a kezét, akkor melegedik. Ha leteszi egy szilárd felületre, akkor a melegedés megszűnik. A könyöke is duzzadt enyhén, de az talán az ott elszenvedett ütéstől is lehet. Amúgy az ujjait és a könyökét is egész jól tudja mozgatni, színe azonos a másik kézzel. Mivel nagyon messze van a kórház, ahol a törést kezelték, azt szeretnénk kérdezni, hogy ezekkel a tünetekkel célszerű-e visszamenni vagy ez a korát és a cukorbetegséget figyelembe véve hozzátartozhat a normális gyógyulási folyamathoz? Előre is nagyon köszönjük a segítséget. Tisztelettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklótörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a végtag megszemlélése nélkül (fénykép) nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a meglévő duzzanat az ilyen sérülések után szokottnak megfelel. Ha jól tudja mozgatni és nem zsibbadnak az ujjak, akkor nem szükséges visszamenni, csak a kijelölt következő kontrollvizsgálatra. Ha viszont tovább dagad, fokozódik a fájdalom, zsibbadni kezdenek az ujjak, akkor azonnal vissza kell menni.

Kérdés: 2015. október 03., 21:48; Megválaszolva: 2015. október 04., 21:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csuklótörés utáni probléma
T.Doktor úr! 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre, mindkettőt altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt...
Csuklótörés
Tavaly májusban (2013május) biciklis esés során csontferdüléses csuklótörést szenvedtem, megműtöttek, azaz egy présbe tették a kezem, és azt...
Csuklótörés
Tisztelt Doktor Úr! Csuklótörés után múlt pénteken vették le a gipszet a kezemről. Röntgen alapján a törésvonal már alig ismerhető fel, a...
Csukló törés (radius distalis) ...
Tisztelt DoktorÚr! 2012.03.11.-én Franciaországban eltört a bal csuklóm (fract.radius distalis) . Begipszelték úgy ahogy volt, majd másnap egy...
Csuklótörés
(16 éves vagyok) agusztus 22-én törtem el a csuklómat egy focimeccsen.szeptember 15-én kell, hogy levegyék a gipszet.az volna a kérdésem, hogy mennyi...