Hirdetés
      • Térdfájdalom vizsgálata után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! Körübelül1.5 hónapja írtam önöknek a térfájdalmamról, ami azóta nem változott így elmentem egy szakrendelésre az orvosi jelentés a következő:

        státusz: jobb térd: Norm tengely, patella nem ballot, flexio 0-140, med izrés felett nyomásérzékenység, rot tesztek neg, térd stabil

        Diagnózis: Chondromalacia patellae

        Javaslat: Rantudil forte 2x1 szedése kontroll panasz esetén.

        Ajánlotta még a fastum gél használatát is.

        A kérdésem a következő, hogy mit takarnak ezek a jelentések és ezek után még mi történik, ha nincs változás illetve ön ebből a vizsgálatból mire következtetne és mit ajánlana mint kezelés. Köszönettel   K.Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Kedves Páciens!

        A leírásból arra következtetek, hogy kezdődő porclágyulása lehet, ennek terápiás megoldása porcerősítő kúra folytatása. Recept nélkül is kaphatóak készítmények, a hatóanyag amit szedni érdemes 800mg kondroitn szulfát/nap, és a glukózamin 1500mg/nap.

         


        Dr. Moravcsik Bence, ortopédus-traumatológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-16 11:14:22; Megválaszolva: 2010. február 16., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: