Szülés utáni ízületi fájdalmak

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Már korábban kérdeztem Öntől lumbágó témában, most ízületi panaszaimra is szeretnék némi választ kapni. Terhességem alatt felszedtem 24 kilót, melyből szülés óta még ma is rajtam van 14 kiló. Terhességem hetedik hónapjától kézujjaimban ízületi fájdalmat kezdtem érezni, amikor behajlítottam őket. Én akkor ezt betudtam a vizesedésnek. Aztán szülés óta nemhogy nem múlt el az ujjaimban ez a tünet, de a térdem is úgy fáj mozgásra, hogy reggelente alig bírok lábra állni velük. Egy teljes vér és vizeletvizsgálat készült ennek okán, amire semmi választ nem találtak, mert teljesen jók az eredmények. Mi okozhatja az ízületi gyulladást és/vagy fájdalmakat?

 

Köszönettel:

Bartalné Gönczi Erika

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ízületi fájdalom témában

Kedves Erika!

Meg kellene nézni, hogy esetleg pajzsmirgygyulladás nem alakult-e ki, mert ahhoz gyakrorta társul ilyen gyulladás. Más gyulladásos ízületi betegség, vagy autoimmun betegség is kezdődhet a terhességgel, azonban akkor annak más tünetei is vannalk az ízületi panaszokon kívül. 

Nem vagyok azonban abban biztos, hogy ezt a fájdalmat valóban gyulladás okozza, mert ez a laborvizsgálatokban is megnyilvánulna.  Keressen fel egy reumatológiai rendelést! Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 02., 22:42; Megválaszolva: 2009. július 02., 22:42
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)