• Vándorló izületi(? ) fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő! Kb. 1 évvel ezelőtt kezdődött. Akkor a bal térdem kezdett hirtelen fájni, alig bírtam menni, majd szép lassan a nyár folyamán szinte minden izületem érintett volt. Egyszer még az orrporcom is megdagadt és begyulladt, alig lehetett hozzáérni. Kerestünk gócot, találtunk egy fogat, híd szétszedve, kihúztuk, utána belázasodtam, (még soha foghúzásnál). Na, gondoltam, megvan a "bűnös". További adalék: ez alatt az idő alatt betegeskedett a férjem, volt, hogy naponta 3x is bennt voltam nála a kórházban. Sajnos októberben meghalt. Azt is gondoltam, hogy talán a stressz is okozhat ilyen betegséget. Azonban most szinte ugyanabban az időben kezdődik minden előről. Tehát nem az a fogam volt. A vérképem szerint a rheuma faktorom 40 a max 14 helyett, a süllyedés 26 a max. 15 helyett, a neutrofil kicsit kevesebb, a limfocita kicsit több.

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A térdízületi fájdalom, gyulladás hátterében valóban lehet góc is, de egyéb gyulladásos ízületi betegség részeként is fájhat. A reuma faktor legtöbb labor esetében 40-ig megfelelő, de ha ilyen határértéken van, nem feltétlenül jelez betegséget. A süllyedés kicsit magasabb, mi 20 mm/h-ig tartjuk normálisnak. Egyéb laborvizsgálatok, és a többi tünet együttes értékelése szükséges ahhoz, hogy véleményt lehessen mondani az íztületi fájdalom okáról.
        Keressen fel egy reumatológiai szakrendelést, és biztosen tudnak Önnek segíteni!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 09:25:42; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: