Vándorló izületi gyulladás

Üdvözletem! Szeretnék édesapámnak segíteni, mivel már kb. 1 éve táppénzen van és diagnózisa még mindeddig nincs. Előzmények: 65 éves, magasfeszültségi villanyszerelő.( télen nyáron, kinti fizikai munka...)napi 1.5 doboz cigaretta, 3 csésze kávé. torkát fájlalta kb egy éve. 2008ban izületi, ill reumatikus panaszokkal kereste fel háziorvosát, majd reumetológusát. Góckutatás, minden lelet negatív. izületi gyulladása vándorló izületi gyulladássá alakult. Láztalan. Apró megerőltetés, mint pl fűnyírás, virágcserép kihordás, begyullad az izülete. - bedagad, bepirosodik, tapintásra meleg. A gyulladás valamilyen "F"betűs kenőcsre reagál csak... medrol 4mg ra nem javult az állapota. Orvosa szedését leállította. kb. 2-3 nap után, egyik óráról a másikta fájdalma teljesen megszünik. Ezek a ciklusok 1-2 hetente váltják egymást. Munkavégzésre képtelen. Kullancs csípésről nincs tudomásom... Családban jelenleg én vagyok, voltam hasonló beteg... 2005-ben 32 évesen, a debreceni 3sz. belgy. klinikán, autoimmun betegséget diagnosztizáltak nálam, kezdeti vándorló izületi gyulladással, lázzal. Édesapám a miskolci szt. Ferenc kórház immunológia osztályára megy a jövőhéten, saját kérésére. Ha ez a szál is negatív lesz, Ön szerint mit kéne még kipróbálni, ami magyarázatot, és megoldást adna betegségére? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Qulianna

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Miskolcon valószínűnek tartom, hogy minden lényeges vizsgálatot el fognak végezni, hogy kiderítsék a háttérben álló folyamatot, én nem vonom kétségbe a szakmai tudásukat. Ki kell zárni a gyulladásos ízületi betegségek többféle fajtáját, pl. rheumatoid arthritist, köszvényt, reaktív arthritist, illetve természetesen meg kell nézni azt is, hogy nincs-e autoimmun betegség a háttérben.

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. május 27., 09:22; Megválaszolva: 2011. október 03., 14:42
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye