Hialuron direct tabl. szedése

Tisztelt Juhász Doktor Úr!

Erősen előrehaladott térdízületi kopásom kezelésére (műtét esetleges elkerülésére) sokadik próbálkozásként 1 hónapja szedem a HIALURON DIRECT tablettát, napi 2 szemet.
Kérdésem Önhöz:
a készítmény huzamosabb időn át, folyamatosan fogyasztható-e, vagy bizonyos időközönként szünetet kell-e tartani?
Egyben tanácsát is kérném:
Ön szerint esetemben melyik a leghatékonyabb injekciókúra?

Válaszát előre is köszönöm,
tisztelettel, üdvözlettel:

egy 72 éves nagymama

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza ízületi kopás témában

Kedves nagymama!

Ez egy új készítmény, az alkalmazásával kapcsolatban nincs tapasztalatom, a porcállomány egyik komponensét tartalmazza. A rendelésünkön rendszerint ennek egy komplexebb változatát szoktuk szájon át szedésre javasolni, mely vényköteles, hasonló hatóanyaggal, mint a Proenzi-3, csak nagyobb dózisban. Ezt 2 hónapig szedi a beteg, ezt követően 2 hónap szünetet kell tartani. Ami az injekciót illeti, az ön által elkezdett tabletta hatóanyagának megfelelőt lehet adni, ez igen drága, de ha a prckopás kezdeti stádiumban van, akkor igen jó hatású. Előrehaladott esetekben igazából egyik szer se jó hatékonyságú, a végső megoldást a térdprotézis beültetése jelenti majd, az ehhez vezető utat lehet lassítani rendszeres gyógytornával, fiziotherápiás kezelésekkel.

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. május 11., 18:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi a bajom?

10 eve kinlodok az izületeimmel 2eve kezeltetem.diclofenacot 50mg tramadolt szedek ra.reumatologus diprophosz inj.adott3at de csak addig nem fajt ct nem...

Izületi kopás - Diclac...

Tisztelt Doktorno/doktor Ur,

Terd-lab fajdalmaimra az orvos Diclac-ot irt fel. A mellekhatasok miatt nem mertem bevenni. Idonkent visszatero...

Ízületi kopás - Tényleg nem...
Egy évvel ezelőtti rándulás után ízületi kopást diagnosztizáltak. A kar mozgása beszűkült, majd a másik oldalra is átterjedt. Mindez a felkari...
Tartasjavito?
Tiszelt Doktorno! Gyerekkorom ora rossz testtartasom van, eloregornyedt vagyok, fajdalmaim csak turazasok, kerkeparozasok utan vannak. Remutamologus...
SPA, vagy nem SPA?
Tisztelt Doktorúr/nő! Kérem értelmezzék a lelet szövegét, amit a barátnőm SPA gyanúja miatt kapott. "Kétirányú D és L gerinc, betekintő SI...