• Térd- és könyökfájdalom 20 évesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!
        A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: 20 éves nő vagyok. Kb egy hete elkezdett fájni mind a két térdem. Ha állok,vagy sétálok,akkor nem olyan vészes,viszont ha leülök vagy felkelek, nagyon tud fájni. Próbáltam borogatni, kenegettem Flector géllel,de nem használ. Ezen kívül bizonyos mozdulatokra mindkét könyököm is szúró fájdalommal reagál, de az nem olyan jelentős,mint a térdeim esetében. (Nem sportolok semmit, és nem is történt semmilyen balesetem sem az utóbbi időben) Ön mit gondol,mi lehet ennek az oka? Mi a teendő vele? Lehet esetleg valami más betegség szövődménye?
        Válaszát előre is nagyon köszönöm!
        Tisztelettel:
        F.K.

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Fiatalabb korban inkább a térdízület körül tapadó izmok inainak gyulladása, megerőltetése szokott panaszt okozni, pl. tartós ülőmunka mellett állandóan behajlított helyzetű térd esetében. Ezen kívül lehet gyulladásos ízületi fájdalom is, de ez sok esetben az ízület duzzanatával, folyadékkképződéssel is jár. A porckárosodás is okozhat bizonytalan fájdalmat, de ez inkább tartós megerőltetés, vagy idősebb korban a porc pusztulása, degenerációja következtében alakul ki.

        Ha a fenti kenőcsök, borogatás nem használnak, érdemes volna bejelentkezni reumatológiai szakrendelésre, hogy megnézzék kell-e további vizsgálat, vérvétel, rtg esetleg UH. Addig próbáljon meg bevenni egy gyulladácsökkentőt, pl. Algoflex, hogy megnézze, hogy milyen hatása van, szűnik-e a fájdalom arra, mert akkor ezt már el tudja mondani az orvosnak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-02 20:30:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 15:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés