• Mikor forduljak orvoshoz térdfájdalom esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Három napja a térdeim alsó része eléggé fáj, főleg a jobb térdem, és inkább akkor ha be van hajlítva a lábam, de pl. térdelés közben elég erős fájdalom jelentkezik. Ilyen problémám soha nem volt. Egyik napról a másikra jött elő. Lehetséges-e hogy az áll a háttérben, hogy hosszú ideje nem használtam magas sarkú cipőt, és most hirtelen csak az volt rajtam, vagy esetleg valami más probléma állhat a háttérben? Emiatt most elkezdtem inni egy porcerősítő italport, ez segíthet a problémán? És ha nem múlik a fájdalom mikor forduljak orvoshoz?

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        A térd behajlításához, illetve a térdepeléshez a térdkalács (patella) igénybe vétele szükséges. Valószínűleg a térdkalács elülső részén lévő porcréteg igénybevétele megnőtt az utóbbi időben, és ez okozza a fájdalmat (fiatalabbaknál ritkán előfordul, hogy ez a porc ismeretlen okból elkezd pusztulni, felrostozódik). Ezen kívül még gyakori a bursitis, amikor az ízület melletti nyáktömlő gyullad be, megtelik folyadékkal. Ezek a nyáktömlők normálisan is jelen vannak, az ízületi mozgást segítik.
        Javasolt mindenképpen a fizikai kímélet, helyileg gyulladáscsökkentő kenőcs használata.
        Ha erre sem szűnnek a panaszok, érdemes ortopéd szakorvost felkeresni.
        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-26 22:07:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: