Jobb oldali csípőfájdalom

Kedves Doktornő! Jobb oldali csípőfájdalommal küzdök már majd egy hónapja. Járni sántítva tudok, fekvés, ülés, állás közben nem fáj, csak ha a jobb lábam mozdítom. Voltam röntgen vizsgálaton és MR vizsgálaton, szeretném a segítségét kérni, a leletek értelmezésében, illetve, hogy mit kell tennem, hogy az állapotom javuljon. Jelenleg gyógyszert nem szedek, csak fizikoterápiára járok (TENS) . Előre is nagyon köszönöm! Jobb csípõ MR vizsgálata A jobb csípõrõl coronalis síkú T1W, PDW, T2W és STIR, axiális síkú PDW FS, valamint ferde sagittalis síkú T2W mérések készültek. A vizsgálat 0,38 T térerejû, nyitott MR készülékkel történt. Az acetabulum és a medenceöv látótérbe került csontjai normálisak. A humerusfej alakja normális, de gyakorlatilag egészére kiterjedõen intenzív ödémás csontvelõi jelzavar látható, mely legmarkánsabb a terhelési felszín mentén. Ezen belül a T2W mérés nem diszkrét subchondralis fractura gyanúja felmerül. Az ízületekben jelzett folyadékszaporulat észlelhetõ. A hyalinporcok vastagsága megtartott. Amennyire jelen vizsgálattal megítélhetõ, a labrumban egyértelmû szakadás nem látható. A környezõ lágyrészek normálisak. Vélemény: BMES a combfejben, melynek hátterében diszkrét subchondralis fractura gyanúja merül fel. Három hónap múlva nagy térerejû MR készülékkel kontroll javasolt. Röntgen felvétel eredménye: Kétirányú lumbalis gerinc felvétel: A lumbalis lordosis íve megtartott, a sacrum dőlése fokozott. A corpusok norm. magasak. A zárólemezek simák. A peremek jelzettek. A porcrések nem szűkebbek. A kisízületekben arthrosis jelei nem láthatók. AP medence, jobb csípő Lauenstein felvétel: A csípőízületi rések norm. tágak. Az ízfelszínek simák. A peremek épek. A femurfejekben necrosisra utaló csontszerkezeti eltérés nem. Vélemény: a femurfejekben necrosisra utaló csontszerkezeti eltérés nem.

Dr. Szilágyi Annamária válasza csípősérülés témában

Kedves Kérdező! Én mindenképpen tehermentesíteném ezt a csípőt! Gyógytorna, fizikoterápia, porcerősítő kúra jó lenne. 3 hónap múlva jó lenne elkészíteni azt a kontroll MR-t. Üdvözlettel: Szilágyi Annamária

Megválaszolva: 2024. június 09.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Csont szilánk
Egy kissebb botlás után estem el a bal ülőcsontomra, a rtg.kép alapján a pubis alsó szárán ferde frissura vonal látható. Később kb 1-2 hónapja kissé...
Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom