csont szilánk

Egy kissebb botlás után estem el a bal ülőcsontomra, a rtg.kép alapján a pubis alsó szárán ferde frissura vonal látható.Később kb 1-2 hónapja kissé keményebben ültem valahová, majd ezt követően egyre fokozódó fájdalmat érzek az ülő csontom tájékán.El is mentem a helyi traumatológushoz, ahol az újabb rtg-nél a csipőlapátról letört darabkát találtak, és azt mondták, hogy ez nyomhat egy ideget, amit nem lehet müteni.Kérdésem, valóban nem lehetséges egy egyszerü beavatkozással eltávolitani azt a bizonyos letört darabkát? Vagy csak a koromnál fogva nem fogalkoznak vele? Passziv beteg. (nem hasznos ) Nagy fájdalmaktól mentesülhetnék, ha volna más lehetőség is. Tisztelettel: István

Dr. Bogdán Aurél válasza csípősérülés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek nélkül nem tudok pontos választ adni. Ilyen esetben mint az Öné, még fiataloknál sem szoktunk műtétet végezni. Nem azért nem csinálják meg tehát, mert már idős, hanem azért, mert nem jár előnnyel, de kockázata viszont van. Pontosabb válaszért kérje ki egy másik traumatológus véleményét is, aki vizsgálatokat követően ad majd választ.

Kérdés: 2012. november 28., 20:37; Megválaszolva: 2012. december 02., 22:56

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Sipcsont csonthartya gyulladás
Tisztelt Doktornő! Másfél héttel ezelőtt részt vettem egy teljesítménytúran. Azóta a bal sipcsontom jarasra,mozgasra eleg eroteljesen faj, az...
Röntgen felvétel
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja kezdődött a mellkasi fájdalmam. Háziorvosom röntgent kért novemberben. Azon az áll, hogy "A sternum caud végén...
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...
Csontsűrűség