Mire utalhatnak ezek a tünetek a könyökömnél?

Tisztelt dr.nő a következő tüneteim vannak: a jobb kezem ha ökölbe szorítom a könyökömnél fájdalmat érzek, gyengébb is a kezem, ha a karom ki van nyujta és a tenyerem is kitárom szintén fájdalom lép fel. érdekes hogy van olyan karhelyzet (derékszögben tartva a felkart és alkart) amiben ha kinyitom a tenyerem és ujjaim nem lép fel fájdalom. ha fizikai munkát végzek, nagyon minimális terheléstől is már olyan szinten felerősödnek a fájdalmak, hogy egy 1kg tárgy megemlése is kudarc és kemény fájdalommal jár a karban. (könyöknél alkarnál) . ha kivülről a könyökömnél egy ponton a csontot nyomom, a fájdalom jelentkezik. ami feltünt még hogy minden reggel úgy kelek hogy az egész kezem és ujjaim is el van zsibbadva és nagyon felerősödik érdekes mód a fájdalom könyök - alkar. a puszta mozdítása is nagy fájdalommal jár. majd pár perc elteltével a mozgatás hatására elmulik a zsibbadás és az erős fájdalom is a szokásosra csökken. mondhtni normalizálódik a szokott állapotba. a könyök és alkar fájdalmam már minimum fél éve jelen van, azonban ez a reggeli erős fájdalom és zsibbadás csak pár hete. kérem adjon tanácsot, mi lehet ez, milyen vizsgálatot lenne érdemes elvégezni, ön szerint milyen kenőcs lenne jó rá, (cartidol-t próbáltam de meg nem szüntette, átmenetileg valamennyit csökkentette a fájdalmat) még annyi, nyaki porckorong sérvem is van, bal tulsulyos. nem tudom ennek köze lehet e. köszönöm.

Dr. Puskás Réka válasza ideggyulladás témában

Kedves Kérdező!

Ezek a tünetek a kar idegeit, tehát a karfonat egy részét érintő ideggyulladásra utalnak elsősorban. Részben teniszkönyök tüneteinek is megfelelnek. Orvosi vizsgálatra van szüksége, forduljon reumatológushoz vagy esetleg ideggyógyászhoz. Ha nem megy hamar, keresse fel háziorvosát mihamarabb. Addig is borogassa a karját hűvös ruhával, 4-5 napig szedjen vény nélkül kapható gyulladáscsökkentőt és szedjen be egy kúra B vitamin komplexet, pl. Milgamma N -t. A karját nappalra kösse fel kendővel, hogy megkönnyebbüljön és tehermentesítse a kart pár napig. A panaszok pontos okát a vizsgálattal lehet meghatározni. Üdvözlettel, Puskás Rékal

Kérdés: 2021. december 27., 10:02 ;Megválaszolva: 2021. december 30., 21:18
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Krónikus ülőideg-fájdalom, ágyéki...
Üdvözlöm! 26 éves nő vagyok.Tavaly június elején jelentkezett a problémám. Kezdődött enyhe izomlázszerű húzódással a jobb lábam comb és far...
Velőűrszegezés után fém...
Gerincsérv műtét után
Kétirányú gerinc röntgen
Javaslat porcerősítő készítményre