Arcideg gyulladás?

Tisztelt Webbeteg! Segítségüket kérem az alábbi problémámmal kapcsolatban. Másfél hónapja fogíny gyulladásom volt, melyet fogorvosom antibiotikummal sikeresen kezelt. Panoráma RTG is készült. Ezután pár héttel az arcom bal oldalán fájdalom jelentkezett, amely úgymond vándorol: hol a fülem fáj (fül-orr-gégészeten is voltam, nem talált semmit) , hol a fogsorom alul vagy felül (sosem egy konkrét fogam) , hol a gégém bal oldala, hol az arccsontom, hol a nyelvem bal oldala a nyelvgyöknél. Alkalmanként, ha nyomást gyakorlok a fülcimpám alatti pontra, enyhül a fájdalom a nyomás idejéig. Általában jópár óráig fáj, néha magától elmúlik, néha csak gyógyszertől, ritkán attól sem. Volt, amikor egy hétig nem fájt, aztán napokig igen, majd egy hétig megint nem. Igazság szerint semmihez nem tudom kötni a megjelenését, váratlanul jön és megy, hosszabb-rövidebb ideig tart. Lehetséges, hogy ez arcideg gyulladás? Esetleg más? Mi lenne a kezelés módja arcideggyulladás esetén? Milyen orvoshoz forduljak? Előre is nagyon köszönöm válaszukat! P. Renáta

Dr. Boha Katalin válasza ideggyulladás témában

Arcideggyulladásra nem gondolnék, de lehet egy idegi túlérzékenység az adott területen.

Első menetben a kezelést végzett fogorvoshoz menjen, aki megnézi, és szükség esetén elirányitja ha szükséges.

Kérdés: 2014. augusztus 16., 19:28 ;Megválaszolva: 2014. szeptember 03., 22:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Ideggyulladás
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Magne B6 jó-e idegyulladásra, és ezen kivül még milyen gyógyszer kezeli az ideggyulladást? A feltüntetett...
Hogyan kezelhető a bordaközi...
Bordaközi ideggyulladást állapítottak meg nekem 1 hónapja. Szedtem apranax, mydeton és millgammát napi 2x1-et. A fájdalmam enyhült, de nem szűnt meg....
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio