Krónikus ülőideg-fájdalom, ágyéki gerinc probléma

Üdvözlöm! 26 éves nő vagyok.Tavaly június elején jelentkezett a problémám. Kezdődött enyhe izomlázszerű húzódással a jobb lábam comb és far találkozásánál, rá két-három hétre az ágyéki gerincnél eszméletlen erős fájdalom, se feküdni, se aludni, se dolgozni nem bírtam hetekig. A jobb lábba lesugárzó fájdalom továbbra is fennállt egyre erősebben (csak térdhajlatig, lejjebb soha nem ment) . Voltam reumatológián akkor, kiboltosult porckorong az ágyéki részen, kaptam gyulladáscsökkentőt az ülőidegre, krémeket stb. Az ágyéki gerincem azóta „rendbe jött”, visszament a kiboltosulás – a nem akut fájdalom enyhülésével elkezdtem a gyógytornát, ékpárnát beszereztem az irodai székhez stb., bár továbbra is gyengének érzem. Röntgen nem mutatott ki kopást, csupán enyhe gerincferdülést az ágyéki gerinc részen (ez nekem új volt) , és hogy az ágyéki ív meg a hát íve ellaposodott (sajnos rossz a testtartásom, a medencém előrebillen, a vállam is görbe) . A jobb lábba lesugárzó fájdalom viszont azóta sem szűnt meg, mindennap fáj! Hol a combtőben, hol az egész combomban érzem, valamikor élesen belenyilall, valamikor tompán lüktet. A gyógytornász azt mondta, hogy ez neurológiai tünet lehet, lehet hogy nem fog szűnni. Nem tudom összefügghet-e ezzel, de autoimmun pajzsmirigygyulladásom is van, kezelés alatt állok. Mit tudok tenni? Neurológushoz kellene fordulnom? Együtt kell élnem ezzel a problémával? Nem akarok fölösleges köröket futni reumatológiákon, ahol nem tudtak segíteni…Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza ideggyulladás témában

Kedves Kérdező!

A combfájdalma valószínűleg lesugárzó jellegű, és a gerincéből ered. Muszáj újra megvizsgálni. Ha a reumatológián nem boldogul, az idegi jellegű fájdalmakat valóban neurológus tudja megvizsgálni. Elképzelhető, hogy a combfájdalom nem a porckorong előboltosulás területéről ered, hanem valahonnan máshonnan, lágyrész eredetű vagy a csípőből is jöhet. Ezt a neurológus el tudja különíteni.

Gyógytornára továbbra is kell járnia.

Esetleg már most érdemes lehet nagyobb adagú B vitamin komplexet szednie. Mindenképpen foglalkozzon a problémával, nem kell elfogadni és a továbbiakban együtt élni vele.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. március 05., 10:50; Megválaszolva: 2015. március 13., 12:03
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?