Fájdalom érzet a lapockánál és nehezen emelhető kar

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a lapockám és környékén először elkezdtem érezni bizsergést ami később átment viszkető érzésbe ugyanazon a helyen. Jelenleg fájdalmat érzek és még azt, hogy húzódik. Amikor fekszem az ágyban és megfordulok gyakran éles fájdalom érződik erről a helyről, valamint ha Voltaren géllel bekenem akkor a nyomásra is elkezd fájni, érzékeny lesz. Olyan mintha csomós lenne az izomfelület ezen a részen, de ebben nem vagyok biztos. Nem tudom, hogy ez mennyire reumatológiai eset, de kérném ha tud ajánljon tanácsot erre vonatkozólag, merre lenne érdemes elindulni a kivizsgálás szempontjából. Mit gondol erről a tünetről? Ezenkívül, a bal karomat feltudom emelni de viszont ha teljesen felemelem akkor a felkarom elkezd fájni és húzódni. Teljesen a fülemhez tartani nem tudom, csak nagyjából a közeléig tudom felemelni. Régebben volt, hogy sokkal jobban húzódott ami miatt még eddig se tudtam felemelni a bal karom. Jobb karomnál ilyen tünet nincs. Nem tudom kapcsolódhat-e ez a lapockámnál érezhető dolgokhoz? Illetve, a fejemet ha elfordítom balra akkor nem tudom teljesen 180°-ig kifordítani mert húzódik és fáj is a nyakam baloldali része. Jobbra fordításnál nincs ilyen tünetem. Nem szoktam sportolni, illetve keveset is mozgok, ez tudom oka lehet a beszűkült izmoknak. Kérdésem összességében az lenne, mit gondol a tünetekről illetve, hogy valóban ezekkel egy reumatológust kell-e felkeresek, vagy más területhez tartozik ez az ügy? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: egy kérdezője

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza nyak és váll fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A panaszát részben nyaki gerinc probléma, részben pedig valószínűleg a váll körüli lágyrészek (izmok, szalagok) problémája okozhatja a leírás szerint. Mivel ez a két terület erősen összefügg, esetleg mindkét probléma egyszerre fennállhat.

Leginkább reumatológusok foglalkoznak ezzel a területtel, érdemes felkeresni egy szakorvost. Addig is óvatos masszírozás, esetleg tornáztatás, fájdalomcsillapító krémek használata is segíthet a panaszok kordában tartásában.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2021. március 18., 20:28; Megválaszolva: 2021. március 30., 15:23
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)