Könyök-alkar fájdalom

Tisztelt Doktornő! Pár hete fáj a karom. Főként a belső könyökhajlatba szúró érzés és onnan az alkar és felkar. Mozdulatokra. Emelésre. Van hogy egy kancsó vizet nehéz felemelni ha úgy szúr bele a fájdalom. De ha nagyon behajlítom is ott fáj, a könyök belső fele. Tornázni szoktam. Súlyzóval is. Illetve kb.2 hete branül is volt a vénámban. Munkámból kifolyólag sokat írok és gépelek. Pár napja kenem fekete nadálytő krémmel a karom. Eddig nincs javulás. Tudna esetleg tanácsot adni mitől lehet, és mit tegyek? Válaszát köszönöm!

Dr. Puskás Réka válasza golfkönyök témában

Kedves Kérdező!

Amit leír, az valószínűleg golfkönyök lehet. Pontosan nem lehet megmondani, hogy az-e de a panaszai erre utalnak. Ez egy túlterheléses probléma, amit pihentetéssel, a terhelés módjának megváltoztatásával, és gyulladáscsökkentéssel lehet kezelni. Először vegyen gyulladáscsökkentő gyógyszeres krémet a gyógyszertárban és éjjelre kenje be a könyökét, hűvös borogatást tegyen rá és kösse oka fáslival, 7-10 napig. Munka közben tartsa a könyökét közel magához, ne könyököljön fel az asztalra. Nézzen utána tenisz és golfkönyök tornagyakorlatoknak és végezze azokat. Ha nagyon rossz, egy hétig vehet be szájon át is gyulladáscsökkentőt 5 napig. Ha így sem szűnik meg 2 hét alatt, akkor érdemes orvoshoz fordulnia.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2021. január 19., 20:02 ;Megválaszolva: 2021. január 21., 12:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Golfkönyök műtét?
T. Doktor úr/nő, Az elmúlt időszakban mindkét könyököm esetében kiújultak a golfkönyök tünetek. Passzív, nyugalmi állapotban fáj hasogat, és...
Golfkönyök (folyt)
T. Ortophed Dr. Aktív sportoló vagyok és kb fél évet követően mára újra kiújult a golfkönyököm a jobb karomon. Passziv állapotban (pl. alvás...
Golfkönyök
Tísztelt Doktornő! Többször kaptam már injekcíót a könyökembe és több fizikoterápiás kezelésem volt.Sajnos újra és újra visszatér a...
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...