Labor lelet!

Kedves Doktornő! Drajkó Erzsébet vagyok. 2020-07-10-én voltam a reuma Doktornőmnél Vácott. Előtte voltam csontritkulás mérésen, az átlag: -3,2 lett. A Doktornő kiírt egy injekciót (Prolia 60 mg-os), majd kiváltás után be is adta nekem. Utána adott egy laboratóriumi beutalót december közepére. Megjött az eredmény (átküldöm Önnek a leletet)! Azt mondta a Doktornő, ha rossz az eredményem, akkor 2020. január 10-én menjek vissza hozzá (receptet is adott erre az injekcióra) és megkapom a következő injekciót (fél évente kell kapnom, ha rosszak az értékek)! Mivel nem tudom eldönteni, hogy a leletem eredményei jók-e, vagy nem; így Önhöz fordulok segítségért. Csontmarkerek: D-vitamin: 58,2 nmol/L; Béta-crosslaps: 74,0 ng/L; Oszteokalcin: 14,6 ng/mL; Parathormon (intakt): 49,0 pg/mL; Vizelet kálcium koncentráció: 1,16 mmol/L; Vizelet kreatinin: 3 827 umol/L. Ezenkívül a mínusszal, plusszal jelölt eredmények: Neutrofil granulocita: 41,6 %; Limfocita: 45,9 %; Monocita: 10,5 %; Vörösvérsejtszám: 4,0; MCV: 98 fL; eGFR-EPI: 69 ml/perc és a koleszterin: 5,9 mmol/L. Mivel a koronavírus járvány miatt nem szeretnék feleslegesen elmenni Orvoshoz, ezért legyen szíves megírni azt is, hogy nem a reumához kapcsolódó (esetleg nem jó értékekkel) milyen Szakorvost keressek fel? Várom válaszát, üdvözlettel és köszönettel Drajkó Erzsébet

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a csontritkulás kezelése témában

Kedves Kérdező! A Doktornő biztosan nem arra gondolt, hogy a háziorvoson vagy őrajta kívül más, idegen orvos nyilatkozzon a leleteiről és arról, hogy vissza kell-e mennie hozzá. Valamit félreérthetett. A leletei nem rosszak egyébként. A néhány eltérés nem lényeges. Nem kell miattuk más szakorvost felkeresnie és aggódnia sem kell. A Prolia injekciót viszont meg kell kapnia félévente, így mindenképpen azt javaslom, hogy menjen vissza hozzá, hogy beadhassa és tudjon a laborleleteiről. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2020. december 17., 15:58; Megválaszolva: 2020. december 22., 20:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye