Hirdetés
      • MR lelet jelentése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Kérem legyen szíves segíteni, hogy az alábbi lelet mit jelent? Lassan egy éve problémám van a vállammal, van hogy annyira fáj, hogy aludni sem tudok tőle. 1-2 hónapja már az egész kezembe kisugárzik. Vizsgálat:Bal váll MR Lelet: A bal vállizületbenkörülírt csontszerkezeti eltérés nem látható. A musculus supraspinatus ín tapadásának megfelelően pseudocysták vannak. Az ín folytonosságamegtartott. Az ín keskenyebb. A labrumok és az ízfelszinek épek . Az acromioclavicularis ízületben kisfoku artrosis van. Folyadék , impingement jelenség nem ábrázolódik. Vélemény: Bal oldali periarthritis humeroscapularis, musculus supraspinatus ín degeneratio. Ezeket a gyógyszreket írták fel: Fájdalomcsillapító:Contramal 50 mg. Gyulladás csökkentő:Zadex 6o mg. Három nap után abba kellett hagynom a mellékhatások miatt. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a vállízületi MR témában

        Kedves Kérdező! A bal váll MR lelete szerint az egyik váll körüli tartóizom, a m. supraspinatus ina kopást szenvedett, de még nem szakadt el. A vállcsúcsi ízületben van kisfokú porckopás. Egyébként a vállízületében nincs nagyobb probléma, az ízületi felszínek rendben vannak. Gyulladásos folyadék az ízületben nincs. Az MR kép alapján nem lehet megmondani, hogy mi okozza a fájdalmát, azt a fizikális vizsgálattal lehet elkülöníteni. Az éjjeli fájdalmat okozó váll és karfájdalmat mindenképpen kezelni kell! Ha nem tudja szedni a felírt gyógyszereket, térjen vissza a kezelőorvosához, hogy írjon valami mást, vagy javasoljon más gyógymódot. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. augusztus 23., 21:18; Megválaszolva: 2020. augusztus 27., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: