• Bokapanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó! A 16 éves unokaöcsém immáron 4 hónapja erősebb terhelés esetén állandóan fájlalja a jobb bokáját. Ez pihentetés hatására szinte mindig és szinte teljesen elmúlik, majd napközben a fokozódó terhelés hatására előjön és egyre nagyobb mértékben jelentkezik. Este fele már többször ráállni is csak nagyon nehezen tud. Már 2 vagy 3 alkalommal orvosnál is voltak vele, de egyszer sem állapítottak meg nála semmit. Mondhatnánk azt, hogy szerencsére, de akkor mik okozhatják a tüneteket? Miért nem mutatja ki semmilyen vizsgálat az okokat? Az (esetlegesen) állandó fekvésen kívül milyen módon lehetne elérni, hogy napközben se jelentkezzenek ezek a tünetek? (augusztus 11.) A megtisztelő válaszát, segítségét előre is köszönöm! Móni egy érdeklődő nagynéni

        Dr. Holnapy Gergely válasza a boka panasz, IDDM témában

        Üdvözlöm! Fontos lenne tudni, hogy mióta áll fenn az insulin függősége a gyermeknek, de remélhetőleg a kora miatt ez nem a diabates szövődménye. Érdemes lenne ortopédiai vagy reumatológiai irányba indulni, ennek függvényében szóba jön RTG és MR vizsgálat szükségessége. Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. augusztus 11., 22:25; Megválaszolva: 2020. augusztus 17., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: