• Boka fájdalom és duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Ez év nyarán focizás közben megsérült a jobb bokám. Traumatologiára elmentem, azt mondták pihentessem, nincs semmi gond. Rá pár hétre edzőmeccsen mintha a sarkam felfelé megütődött volna, futásból lassításnál. Onnantól kezdve újra beduzzadt a külső és belső bokám is. Újból elmentem orvoshoz, ahol Kenalog injekciót írtak fel rá, 2*1 alkalommal kaptam bele. Mivel nem volt hatásos, így ASC- t végeztek október végén. Leletet csatoltam Önnek, de ha nem jelenítené meg, pár mondatban leírom. "A medialis boka területét shaverrel kitakarítottuk, vastag heges területeket oldottuk. Bokaizületben synovitis volt, itt debridement történt." Műtét után 6 héttel is ugyan úgy duzzadt volt a külső-belső boka és a körülötte lévő rész, felül is. Ekkor újabb Kenalog injekciót kaptam bele 2*1 alkalommal. A belső boka területéről az injekció hatására sem ment le a duzzanat teljesen, csak a külső bokáról és a körülötte lévő részekről. Illetve a belső boka területén sok hajszálér jelent meg és egy sávban barnás-lilás elszíneződés látható. A napokban újra éreztem, hogy nem a legjobb a lábam, tegnap este pedig ugyan azon a helyeken elkezdett vissza duzzadni. Lábtornára járok, semmi más megterhelő munkát nem végzek vele és mégsem javul. A kezelő orvosom azt mondta több Kenalogot inkább már nem ad bele, hialuronsavas kezelést lehetne megpróbálni még és ennyi. De hallottam róla, hogy az is csak ideig-óráig nyújt megoldást, én pedig szeretnék visszamenni focizni is. Ön szerint mitől lehet, hogy a műtét ellenére sem javul és mit tudna javasolni? Mert lassan ugyan olyan lesz a lábam állapota, mint a műtét előtt. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel.

        Dr. Holnapy Gergely válasza a boka duzzanat, boka sérülés témában

        Tisztelt Uram! A leírtak alapján felmerül az ugróízület szalagos összeköttetéseinek részleges szakadása, következményes bokaízületi instabilitással, amely jelen panaszait az arthroscopos debridement és a többszöri steroid injekció ellenére fenntartja. A szalagos összeköttetések gyengesége vagy hiánya mellett lehetséges az ízületi terhelő felszín porcos részének sérülése, akár a csontos alap sérülésével (osteochondritis dissecans) együtt. Ez sajnos még úgy is elképzelhető, hogy ezek a korai (sérülés ideje környékén készült) RTG felvételeken még nem mutattak eltérést, akár az arthroscopia során sem jelentett ízületen belüli markáns eltérést. Javasolható ismételt klinikai vizsgálat ortopéd/traumatológus kollégánál, és ennek függvényében felmerül friss RTG vizsgálat és/vagy MR vizsgálat szükségessége, továbbá ezek összevetése a korábbi képalkotó vizsgálatokkal. A terápiás teendő ennek függvényében kerül meghatározásra. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2019. december 27., 21:59; Megválaszolva: 2020. január 05., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.