• Lumbalis gerinc MR

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó 42 éves nő vagyok. Visszatérő derékfájás ön van. Nőgyógyászhoz mentem mert fájt a derekam és az alhasam. Nőgyógyászok mondta mivel ez nálam visszatérő menjek el MR-re. Panaszaik: visszatérő derékfájás, combba nyílaló fájdalom,lábaim fájnak nehéznek érzem őket, zsibbadás. MR eredményem: A sacrum dőlésszöge fokozott. A lumbalis lordosis íve megtartott. A csigolyatestek magassága megtartott, fedőlapjaik épek, peremeiken néhol kezdődő spondyloticus kihúzottságok láthatók. A L.I-L.IV.discusok hidráltsága, magasság megtartott,a L.V. discus jelentősen dehidratált magassága kp.csökkent. A vonzás medullaris a Th.XII.csigolyatestek szomszédos fedőlapja alatt keskeny oedemás Modic-I degeneratív ábrázolódik. A L.V. discuson enyhe, széles alapú bulging látható, magasságában a forameneket a hátsó peremen lévő osteophyták és a közületi degeneratív eltérések kissé szűkítik,a kilépő gyököket elérik. A canalus spinalis normál tág. Szeretném megtudni miről is van szó. Kértem időpontot reumatológiára de sajnos januárra kaptam. Fájdalmaim vannak és nem tudom mi a bajom.Tudom hogy így csak nehéz vizsgálat nélkül véleményt mondani de szeretném tudni mitől vannak a fájdalmak. Kislányomat fel sem bírom emelni.álaszát előre is köszönöm

        Dr. Puskás Réka válasza a Gerinc MR témában

        Kedves Kérdező! A gerinc MR leleten a lényeges eltérés az LV (utolsó ágyéki) csigolya alatti porckorong kiboltosulása, mely mindkét oldalon eléri az idegkilépésre szolgáló nyílásokat és ott további kis meszesedésekkel együtt a kilépő ideggyököt nyomják. Emiatt fájhat mindkét oldalon a csípőtájon és nehéz lehet a súly emelése. Ez egy idegi fájdalom ami a gerincből ered. Ne várjon januárig, forduljon már hamarabb szakorvoshoz. Háziorvosa adhat beutalót ideggyógyászatra, vagy kérhet sürgősséget is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. november 19., 12:20; Megválaszolva: 2019. november 26., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.