• Spondylosis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor/nő! Nagyon sokat fáj a derekam a csigojám-nál meccs után másnap szinte a cipőm is alig bìrom bekötni.Ez lehet a gerincferdülèstöl vagy idegbecsipődès? sokszor szur vagy le sugárzik a lábamba. Ha nyùjtom a lábam sokkal jobb! Sokat gondolkodtam ,hogy el mennèk csontkovácshoz(Èrmellèki Attila) ön javasolná ezt a lelet alapján vagy nem ajánlatos??? mivel tudok ezen segìteni ès könnyìteni a fájdalmamon? a Focit nem szeretnèm abba hagyni! válaszát előre is köszönöm illetve mèg annyi nem èrtem a leleten szereplő orvosi szakszavakat vagy mik ezek segìtene èrthetően le forditani? Röntgen eredmèny: A lumbalis gerincen enyhe jobbra convex scoliosis látható.A sacrum dőlèse kissè fokozott.Az L.V. csigolya a felette levő gerincoszloppal együtt a sacrumon 8mm-rel ventral felè csúszott,melynek hátterèben valószìnűleg lysis áll. Az intervertebralis rèsek tágassága megtartott.A csigolyák zárólemezei èpek. (megjegyzès:Spondylosis) (Vizsgálatok: 31546- Lumbosacralis gerinc, kèt irány)

        Dr. Bálint Anita válasza a Spodylolysis témában

        Tisztelt Uram! A gerincén vagy egy minimális ferdüllés, ami gyógytornával vagy úszásal korrrigálható; a nagyobb gond, hogy a RTG lelet szerint a gerince instabil, 8 mm-es csúszás van rajta. Ami azt jelenti, hogy ha elesik focizás közben és rosszul esik, ez további csúszást okozhat a csigolyák között. 1 cm csúszás az abszolút műtéti indikáció, és nem is igazán tudják a csúszott csigolyákat eredeti helyzetbe hozni, csak a csúszásnak megfelelően fixálni. Javasolom, hogy keressen fel egy idegsebész kollégát, csontkovácsoktól tartózkodjon, ha lehet. Manuálterápiában jártas gyógytorszászt érdemes idegsebész kollégán kívül felkeresnie. Üdvözlettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 30., 22:36; Megválaszolva: 2019. július 03., 19:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: