Bordafájdalom- reflux

Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni az alábbiak kapcsán. A panaszaim 2018. nyarán kezdődtek. Az esküvői tánc oktatásra jártunk a párommal, amelyben volt egy olyan elem, melynek során a párom elkap engem (háttal beledőlök a karjába) . Ennek gyakorlása azt eredményezte, hogy többször érte kisebb ütés mindkét bordámat, időnként fájt is. Ezzel párhuzamosan a fül-orr gégészeten megállapította a doktornő, hogy a torkomon enyhe reflux felmaródás látható (arcfájdalom miatt mentem, arcüreg gyulladás volt a diagnózis, UH-os vizsgálat után) . Különösebb ebbéli (reflux) panaszom nem volt. A próbákkal egy időben megfájdult a bal kulccsontom és mellem közötti rész (bordáknál éreztem) , a háziorvos azt mondta, biztos meghúztam, lassan el is múlt, bár időnként érzem azóta is. Decemberben ügyeletre kerültem, mert egy délben a semmiből (nem emlékszem különösebb dologra, ugyanazt ettem mint eddig) a gyomrom és szegycsontom között helyenként szúró fájdalmat éreztem. Mivel fekve kellemetlenebb volt, a doktornő refluxra gyanakodott, Quamatelt kaptam rá, de valójában még a gyógyszer előtt elműlt magától a fájdalom. decemberben elkaptam egy hányós vírust, aminek következtében egész éjjel hánytam, rengetegszer. Ezután egy elmúlni nem akaró bal mell alatti fájdalom jelentkezett. Voltam gasztroent. magánrendelésen, UH, vérkép, EKG negatív. Doktornő bordaközi idegfájdalomra gyanakodott, és Diclacot adott. A fájdalmat viszont időnként azóta is érzem. Mellesleg kaptam reflux gyógyszert is (Controloc) , mivel említettem ez ügyeletes látogatást és fül-orr gégészt. (Tükrözésem nem volt.) Gyomor panaszaim nincsenek (néha böfögök, de nem jön sav vissza) , viszont ez a bordaközi fájdalom időnként jelentkezik, és a másik típusú szegycsonti fájdalom is. Viszont kifejezetten azt érzem, hogy középen (a két bordám között) a bal oldalon vannak fájdalmaim, mintha a borda és szegycsont találkozásánál fájna, és néha megvan a kulcccsont - mell közötti borda fájdalom is. Néha rosszabb, ha előre dőlök, vagy nyújtózkodom. A kérdésem az lenne, törődjek bele, hogy ez a reflux miatt van, vagy érdemes megnézetni, nem történt-e valami a bordámmal, esetleg nyáron a tánc miatt, súlyzós edzés során, amit a sok-sok hányás most felerősített? (Reumatológián voltam most még, myalgiát állapított meg a doktornő, mert a vállam és a hátam nagyon be van keményedve, fáj is, néha hátra sem tudom hajtani a fejem, még gerinc röntgenre kell mennem majd, illetve az egyik vállam feljebb áll, mint a másik.) Nagyon szépen köszönöm segítségét!

Dr. Árki Ildikó válasza borda témában

Tisztelt Kérdező!

Mivel ez a fájdalom testhelyzet változtatásra, bizonyos mozdulatokra fokozódik, ezért a mozgásszervi eredet is felmerül. Váll aszimmetriáról és izom eltérésről is írt, ezért ortopédiai vizsgálat javasolt, (valamint reumatológiai kontroll.) Amennyiben a mellkasi fájdalomnak nincs kardiológiai (szív) eredete, felmerül bordaporc gyulladás lehetősége is. https: //www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/22910/bordaporcgyulladas

Mielőbbi jobbulást. Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2019. január 20., 16:13; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:13
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Borda
lehet, hogy már elküldtem, nem jelzi ki (ha igen elnézést kérek): Ma vettem észre, hogy jobb oldalon az egyik bordaporcnál aránylag kis területen...
Borda
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Az alábbi problémával fordulok Önhöz! Amikor megfázok és sokat köhögök, néha a jobb oldali bordám, ha minden...
Hátfájás a jobb lapocka alatt
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény...
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény: MR eredményem és tudni szeretném pontosan mit is jelent? Mi a következő lépés? Orvoshoz 10 hét múlva...
Vállproblémák