• Váll Probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A bal vállam többször randult már meg. A jobb vállammal tavaly történt egy baleset, meleg vízben bukfenc közben a medence alját érintve akartam átfordulni és közben egy recsegős hang mellett megrándult a vállam, ahhoz hasonló mozdulat, mint amikor kezilabdaban rátartanak a dobó kézre, és ahogy olvastam olyankor az elülső ínak sérülnek. Nem történt teljes ficam, utána fájt jó pár napig. Idén újra elkezdtem az edzést, talán nagyobb intenzitással mint kellene. A jelenlegi problémám az, hogy egy-egy intenzívebb edzés után "lazának" érzem a vállamat, ilyenkor úgy érzem, ha kontrollálatlan mozdulatokat tennék, újra ugrana, sérülne, próbálom úgy végezni a gyakorlatokat, szabályosan, hogy ne következzen be újabb sérülés. Viszont attól félek, hogy mivel esetleg ki van lazulva egy ín, így az edzés hatására tovább romlik, és amíg azt hiszem az edzés megerősíti az ínakat, közben az ellenkezőjét érem el. Végzek a súlyzós edzések, és bokszolás mellett rotator köpeny erősítő gyakorlatokat is. Mellette szedek komplex izület védőt, magas kollagén tartalommal. Ebben érdekelne pár jó tanács, megerősítés. Továbbá az is érdekelne, hogy egy váll ínszallag stabilizációs műtét mennyire érdemes? Sportolókon is végeznek ilyet, akik utána visszatérnek, de nekem egy ortopéd orvos azt mondta, ha neki lenne, nem csináltatná meg. Eléggé demotival a dolog, szeretnék megoldást találni. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a váll témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. leírása alapján mindenképpen javasolt MR vizsgálat készítése. Annak eredménye és a fizikális vizsgálat eredménye alapján lehet nyilatkozni arról, hogy érdemes-e elvégezni a műtétet. Tekintettel fiatal életkorára, ha felmerül a műtét lehetősége, érdemes megfontolni, mert sokáig szüksége lehet egy teljes értékű vállra. Mindenképpen keressen fel egy vállsebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 08., 15:30; Megválaszolva: 2018. október 17., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: