Bal váll MR vizsgálat eredmény elemzése

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Segítségét szeretném kérni, hogy megértsem az MR vizsgálatom eredményét. Eredmény: Az izületben folyadéktöbblet nem látható. A subcoracoid bursában figyelhető meg 5 mm rétegvastagságú folyadéksáv. A rotátorköpenyt alkotó inak és izmok szerkezete, lefutása megtartott. Az acromioclavicularis izület tömegesebb, a peremszélek megnyúltak, a subchondralis állományban csontvelő oedema látható. A tömeges izület a musculus supraspinatuson az izom-ín átmenetben benyomatot okoz. Az acromin caudalis széle és a humerusfejet burkoló hyalinporc közötti távolság 5 mm. A labrum glenoidale megtartott. Vélemény: Impingement syndroma. Enyhe bursitis. Leírom röviden a vállam történetét: Kb. 8 hónapja kezdődött a fájdalom súlyzós edzések közben. Főleg akkor fájt amikor a karomat előre emeltem és a vállam első része fájt főként. A fájdalom fokozódozz ekkor az edzéseket szüneteltettem de utána megint csináltam gyakorlatokat de csak visszajött a fájdalom. Jegeltem, kentem krémekkel szedtem gyógyszert olyanokat ami az ilyen ízületi fájdalmakra kaphatóak. Volt röntgen az negatív lett utána ultrahang kettő különböző helyen.Folyadéktöbletet láttak és kis mész árnyakat. Kaptam 7x neurál terápiát. Akupunktúra, elektrolízis, kineziológiai tapaszt és NOSAID gyulladáscsökkentő injekciót. A fájdalom még ezek után sem szűnt meg csak enyhült és ezért mentem el MR vizsgálatra. Most már csak kineziológiai tapasz van felragasztva és január elején megyek gyógytornára. Jelenleg a fájdalom szinte teljesen megszűnt de nem is terhelem semmilyen mozgással. Ön szerint megfelelő úton járok a gyógyuláshoz? Válaszát előre is köszönöm. Leletet csatoltam. Üdvözlettel: Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza váll témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az MR alapján az Ön vállában egy krónikus (elhúzódó) gyulladás zajlik, illetve a kialakult az úgynevezett ütődéses szindróma is. Ennek az a lényege, hogy tartós gyulladás miatt mészfelrakódás alakul ki, és ez szűkíti a vállízületnek azt a részét, ahol a váll és kar emeléséért felelős izom húzódik és mozog. Ahogy beszűkül ez a rész az izom mozgás során dörzsölődik (neki ütődik) a csontnak. Ez még jobban elhúzódó gyulladáshoz, tartós fájdalomhoz és idővel az izom elszakadásához vezethet. Ez utóbbit kell megelőzni. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai, vagy vállsebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatok és az MR kiértékelése után a megfelelő kezelést fogják adni Önnek. Amiket eddig kapott, azok is jók, és mint írta eredményt is hoztak, mert csökkent a fájdalom. Az is elképzelhető, hogy amint újra visszatér az edzésekhez, panaszai kiújulnak és ekkor már a műtét is szóba jön.

Kérdés: 2017. december 22., 12:14; Megválaszolva: 2017. december 27., 22:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Váll Probléma
Üdvözlöm! A bal vállam többször randult már meg. A jobb vállammal tavaly történt egy baleset, meleg vízben bukfenc közben a medence alját...
mell fajdalom
Tisztel cimzett! Nagyon megvagyok remulve. Par napja a jobb vallamban.karomban olyan mint ha izuleti gyulladas lett volna fajt. Emelni is nezebbem tudtam....