Bal váll, részleges szalagszakadása.

Tisztelt webbeteg.hu. Bal vállam fájdalmai miatt felkerestem egy MR vizsgálót és az alábbi véleményt kaptam 04.16.án: Supraspinatus és subscapularis tendinosis, a supraspinatus ínon kis részleges szakadással. A hátsó labrumon felmerül kis szakadás lehetősége. Èrdeklődnék, hogy a sérülés gyógyításához szükséges műtéti beavatkozás? Orvoshoz csak 2hónap múlva kaptam időpontot, de kíváncsi lennék egy doktori véleményre. Köszönettel: Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza váll témában

Vizsgálat nélkül, illetve az MR képek nélkül nem tudok pontos választ adni. Maga az inak gyulladása nem igényel műtéti beavatkozást. Az a tény, hogy van rajta egy kis szakadás, már jelentheti az operáció szükségességét. Fontos lenne tudni, hogy melyik részén van az ínnak a szakadás? Mekkora az a csontos alagút, amin az ín átfut? Nincs-e beszűkülve? Milyen a váll mozgása? Milyen panaszok vannak? Ezek együtt segítenek az orvosnak eldönteni, hogy szükséges-e műtét, és ha igen, akkor milyen beavatkozás? Addig is fontos, hogy pihentesse a vállát, helyezze nyugalomba, jegelje, használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő készítményt. Pontost választ vizsgálat után kaphat a szakrendelésen.

Kérdés: 2018. június 12., 19:14; Megválaszolva: 2018. június 20., 18:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Váll Probléma
Üdvözlöm! A bal vállam többször randult már meg. A jobb vállammal tavaly történt egy baleset, meleg vízben bukfenc közben a medence alját...
Bal váll MR vizsgálat eredmény...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Segítségét szeretném kérni, hogy megértsem az MR vizsgálatom eredményét. Eredmény: Az izületben folyadéktöbblet nem...
mell fajdalom
Tisztel cimzett! Nagyon megvagyok remulve. Par napja a jobb vallamban.karomban olyan mint ha izuleti gyulladas lett volna fajt. Emelni is nezebbem tudtam....