• izületi tok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Vas Norbert vagyok, valójában a barátnőmnek van problémája, és ezzel kapcsolatban szeretnék Öntől egy 2. véleményt. A barátnőm 26 éves és már 2éve dagad, fáj a bal térde, álló munkát végez napi 8 órában. Már voltunk vele egy röntgenen, és azt mondták hogy izületi tok becsípődés van a térdében.(a leletet mellékeltem) Azt javasolták hogy pihentesse, kenegesse, sőt volt hogy gyulladáscsökkentőt is írtak fel rá, ami semmit nem ért. A műtétet azért nem javasolták mert szerintük azzal nagyobb kárt okoznának. Én értem hogy pihentetni kéne a térdét, az segít is rajta, de attól a probléma nem szűnik meg, és rövid időn belül a munkáját is elveszítené, ha annyit pihentetné amennyit kéne, szóval ezt nem teheti meg, max hétvégén. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint erre létezik valamilyen megoldás? Ez olyan probléma hogy ha egyszer "úgy" lépne, akkor lehet hogy helyre ugrana? Esetleg egy csontkovács, masszőr tudna segíteni, vagy valami speciális műtét? Elnézést ha idióták a kérdéseim, de sajnos nem értek hozzá:D Előre is köszönöm, Norbert!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül és a röntgen felvételek nélkül nem tudok pontos választ adni. A mellékelt ambuláns lap semmit mondó, szerintem rendesen meg sem vizsgálták, és a javaslat sem elegendő és megfelelő. Mindenképpen meg kellene mutatni más szakorvosnak is, mert biztos, hogy más gond van a háttérben, mint amit leírtak. Látatlanban úgy gondolom, hogy gyógyszeres kezelésre lenne szüksége a barátnőjének, és ha az nem használ egy MR vizsgálat, majd szükség esetén műtét jön szóba. Ha a távolság nem jelent gondot szívesen megnézem Én is a barátnőjét itt Debrecenben, a Kenézy Kórházban!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2016. december 03., 17:01; Megválaszolva: 2016. december 04., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.