októberi térdsérülés

Kedves Doktor úr, köszönöm a válaszát, de még lenne kérdésem.Voltam ortopéd szakorvosnál, és azt mondta megoldást jelentene hialuronsav inj., de várjunk ki jan.15.-ig.Voltam iontoforézises kezelésen, de utána nagyon belobbant a térdem, de a doktornő adoot bele diprophost. Most jobb lett, de nem merek normálisan menni, mert félek a fájdalomtól.Ön szerint használjak-e térdrögzitőt, mert ugy érzem jobban tudnék menni.Ön szerint terhelhetem-e normálisan, mondjuk csak a normális járásra gondolok, nem rongálódik-e jobban.Lehet, h van benn valami szabad testesetleg, mert ugy érzem, ha terhelem egy idő után bök valami benn.Ha műtétre kerülne sor, ön szerint nem késő-e nyáron, mert most nehezen tudnám bevállalni.Köszönöm válaszát, tisztelettel: Gömböcz Teréz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdfájás témában

A hialuronsav tartalmú injekció akkor jó és hatékony, ha enyhe, vagy közepes fokú porckárosodása van, de nincs szabad test, leválóban lévő porc az ízületben. Ilyen esetekben nem tudja teljes hatását kifejteni. Bár nem vizsgáltam meg Önt, így látatlanban a leírtak alapján azt javaslom, hogy fokozatosan terhelje a végtagot és nézze, meg mit bír. Ha úgy érzi jobb a rögzítő viselésével, akkor nyugodtan használja, de csak kifejezetten járáshoz. Sportoláshoz nem alkalmas. Ha ismételten fájdalmas lesz, akkor el kell gondolkodni a műtéten. Sokszor szoktam javasolni a betegeimnek, hogy előbb az ízületi tükrözést végezzük el és csak utána az injekciót, mert a már korábban említett okok miatt a drága injekció nem biztos, hogy kellően kifejti hatását. Természetesen ezt Önnek kell eldönteni. Nekem is vannak olyan betegeim, akik először mégis a szurit választják és természetesen olyan is akad, akinek sokat használ, akár fájdalmatlanná is válhat átmeneti időre.

Kérdés: 2015. december 20., 19:02; Megválaszolva: 2015. december 23., 21:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdfájdalom
Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban: Bal térdem fáj 3 hete, hátul az inas rész, de az egész...
Térdfájdalom
A mai röntgenfelvételem mellé ezt a magyarázatot kaptam: "A rés medialisan több mint a felére beszűkült. A peremeken felrakódások vannak. Az...
Térd fájdalom
Tisztelt Doktor úr! KB 4 hete napi rendszerességgel fáj a bal térdem! Nem nagy fájdalom, inkább csak kicsi zavaró jellegű! Voltam vele ultrahangon...
Szaggató térdfájdalom
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Én egy 41 éves, nem dohányzó, ülő munkát végző nő vagyok. A segítségét szeretném kérni egy ideje fennálló...
Lehet gyógyítani?!
65 éves nagyon elkeseredett édesanya vagyok. Kb 6 hónapja a lakást se tudom elhagyni, mert iszonyú fájdalmai vannak. A jobb térdem ízülete- azaz...