Derék fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 8 hónapja kezdődött a derék-hátfájásom. A derékban levő bal oldali csigolyáknál van egy kis tenyér nagyságú terület, ami eleinte csak ülőhelyzetben fájt, most már fekvésnél és néha állásnál is. Nem foglalkoztam vele, heti kétszer úszok, de rosszabb lett a fájdalom idővel a lapocka területre is kihat. Voltam reumatológusnál először azt mondta keresztcsont gyulladás, kaptam rá Aflamint, de nem segített. Elküldött rtg-re, aminek a medence részét csatolva küldöm is, illetve keresztcsont körüli mr vizsgálatra. Konklúzioként arra jutott, hogy különösebb eltérés nincs az mr-ren, illetve rtg-n, ezért elküldött gócpont vizsgálatra, voltam nőgyógyász, fogorvosnál, de minden rendben. A vérvétel eredménynél 1500 volt a baktérium szám illeve a fehérvérsejt és kettővel magasabb a maximumnál. Kaptam beutalót 10 alkalmas fizikoteápiára, gyógytornára, de nem segített semmit. Azóta voltam masszázstól kezdve lágykötőszövetes kezelésen is, de semmi. Mindenhol azt mondták, hhogy gyulladás lehet a szervezetben és a csigolyák tapintás alapján 1-2 cm-vel elmozdultak a helyükről. Most elég tanácstalan vagyok, mert a fájdalom nem szűnik és egyre erősebb, illetve éjszakánként az utóbbi időben zsibbadás van a kezemben. Álló és ülő munkát is végzek váltakozva, semmi megterhelő nincs benne. Semmilyen gyógyszert nem szedek és egyetlen egy betegésem volt életemben, kis babaként fél évig kengyelben voltam csípőficam gyanúval, amit kikezeltek. Ebben szeretném kérni a segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc fájdalom témában

Vizsgálat nélkül és a korábbi dokumentumok ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Sajnos a röntgen felvétel nem jött át. Leírása alapján nekem úgy tűnik, hogy elég alapos kivizsgáláson és megfelelő kezeléseken esett át. Számomra az nem derült ki, hogy idegsebész látta-e már? Ha nem, akkor ezen vizsgálat megejtése feltétlenül javasolt. elképzelhető, hogy a baj kicsit magasabban van, mint eddig sejtették. A nyaki gerinc elváltozásai is okozhatnak ilyen panaszt. Illetve tanácsos lenne még egy ortopédiai szakvizsgálat is, hogy a csípője milyen állapotban van, illetve az milyen módon hat ki a gerinc panaszaira. Az esetleges végtagrövidülés, ami a csípőficammal kezelt betegek setében előfordulhat, jelentős deréktáji fájdalmat generálhat.

Kérdés: 2015. október 18., 21:43; Megválaszolva: 2015. október 21., 23:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tramadol
Tramadolt szedek gerincfájdalmaimra. Azt mondták, hogy az már nem indokolja. Ha nem szedem nagyon nagy fájdalmaim vannak. Azt is mondta az orvos, hogy már...
Gerinc fájdalom!
Tisztelt Doktor úr! Gerinc fájdalmam kb.1 éve kezdődött, de fél éve már lassan, hogy a fájdalom elviselhetetlen.Napközben is fáj tompán az...
Térd, gerinc fájdalom
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A térdeim, pontosan nem tudom melyik része hogy ízület vagy bármi egyéb, már évek óta fájnak, de csak néha úgy spontán...
gerinc fájdalom
Üdvözletem, tegnap egy hosszú, boltból hazacipelés után, azt éreztem h nagyon fáj a gerincem vége és környéke, és éjjel alig tudtam úgy...
Izomrángás